Hlavní obsah

Drama na hřišti. Hráč utrpěl zástavu srdce, byl resuscitován. Poté všechny překvapil

Pořádné drama bylo k vidění ve třetí nejvyšší španělské soutěži. V duelu Córdoby s Rancigem Ferrol totiž náhle zkolaboval domácí obránce Dragiša Gudelj, který podle španělských médii utrpěl zástavu srdce, a dokonce jej musel oživovat lékařský tým. Napjatou situaci se nakonec povedlo zdárně vyřešit, srbský obránce navíc při odvážení směrem k sanitce projevoval nečekaný zájem vrátit se na hřiště.

Foto: sportzwiki.com

Dramatická situace ve Španělsku. Obránce Dragiša Gudelj utrpěl zástavu srdce.

Článek

Duel 29. kola španělské Primera RFEF byl přerušen již po jedenácti minutách za stavu 1:1. Náhle na zem totiž upadl domácí obránce Dragiša Gudelj, kterému okamžitě přispěchali na pomoc i protihráči. Někteří z nich se na dramatickou situaci nemohli vůbec dívat a odvraceli pohled jinam, další byli naopak zaskočení a nechápali, co se zrovna děje.

Boj o každou vteřinu začal. Srbský obránce totiž upadl do bezvědomí a podle španělského listu Marca utrpěl zástavu srdce. Zdravotníci tak museli urychleně jednat, srbského obránce se jim nakonec díky resuscitaci povedlo zachránit a obratem si vysloužili potlesk zděšenéno obecenstva. Gudeljův boj o život byl zdárně zažehnán.

A aby toho nebylo málo, tak sám hráč při odvážení směrem k sanitce zázračně „ožil", a dokonce se hlásil zpět k návratu na hřiště. Vedl totiž diskuzi jak se spoluhráči, tak s lidmi kolem sanitky. Návrat mu však z pochopitelných důvodů byl znemožněn a sanitkou byl odvezen do nemocnice k podrobnějšímu vyšetření.

Generální ředitel Córdoby následně potvrdil, že hráč dorazil do nemocnice při vědomí a je ve stabilizovaném stavu. „Na nějakou dobu to byla zástava srdce," přiznal Javier González Calvo. „Ve chvíli, kdy opouštěl hřiště, byl plně při vědomí a chtěl dál hrát," pokračoval s tím, že za celý klub děkuje lékařskému týmu za okamžité jednání.

O zdravotním stavu informoval také hráčův bratr Nemanja Gudelj. „Srdce mého bratra stále bije, a to díky lékařským službám klubu Córdoby CF," potvrdil hráč Sevilly. Mladší z bratrů bude nyní u lékařů na pozorování. „Dragi je stabilní, v pořádku a cítí se naprosto dobře. Musíme se ale zaměřit, co bylo příčinou. Měli jsme štěstí, že se uzdravil, byl při vědomí," říká lékař Bretones.

Utkání mezi Córdobou a Rancingem Ferrol bylo přerušeno, a nakonec se za stavu 1:1 vůbec nedohrálo. O jeho osudu se bude rozhodovat.

Reklama

Související témata: