Hlavní obsah

Chvíle hrůzy. Ukrajinský reprezentant během tréninku prodělal klinickou smrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život se s ukrajinským fotbalovým reprezentantem Olegem Dančenkem nemazlí. Krátce před vypuknutím války v jeho rodné zemi mu zemřela manželka během autonehody, nyní on sám bojuje o život v nemocnici. Bývalý hráč Šachtaru Doněck prodělal během tréninkového kempu v Turecku zástavu srdce. Oživen byl rakouskými lékaři, kteří náhodou byli poblíž.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský fotbalista Oleg Dančenko v dresu polské Cracovie.

Článek

Osmadvacetiletý fotbalista aktuálně hostuje z řeckého klubu AEK Athény v ukrajinském FK Zorja Luhansk, se kterým se vydal na soustředění do Turecka. Během tréninku však zkolaboval a přestalo mu bít srdce.

Na místě byli náhodou přítomni rakouští lékaři, kteří s sebou měli defibrilátor. Během resuscitace se Dančenkovi prý srdce zastavilo hned třikrát. Nakonec byl uveden do stabilizovaného stavu a mohl být převezen do nemocnice, kde zůstává na jednotce intenzivní péče.

Nyní je stav ukrajinského obránce sice stabilizovaný, ale nadále vážný. Je možné, že bude muset podstoupit operaci srdce. Podporu mu vyjadřují skrze sociální sítě nejen fanoušci, ale i jeho bývalé kluby.

Reklama