Hlavní obsah

Fotbalista Abidal po šesti letech končí v Barceloně

Barcelona

Francouzský fotbalista Éric Abidal končí v Barceloně, která s ním neprodlouží končící smlouvu. Třiatřicetiletý obránce, jenž loni podstoupil transplantaci jater, strávil v katalánském klubu šest let.

Foto: Albert Gea, Reuters

Trenér Barcelony Tito Vilanova (vlevo) a obránce Éric Abidal se takto radovali ze zisku mistrovského titulu.

Článek

"Je to pro mne velmi těžký den. Rád bych v Barceloně pokračoval, ale klub to vidí jinak a já to musím respektovat," posteskl si na tiskové konferenci Abidal, jenž ve francouzské reprezentaci odehrál 61 zápasů včetně finále mistrovství světa v roce 2006. Barceloně za šest sezón pomohl k 15 trofejím.

Prezident klubu Sandro Rosell nicméně prohlásil, že až Abidal ukončí kariéru, má v Barceloně otevřené dveře jako funkcionář. To však hráč zatím neplánuje a hodlá se poohlédnout po jiném angažmá. "Tahle nabídka je ale každopádně velmi zajímavá. Doufám, že se vrátím," řekl.

Abidal se předloni podrobil operaci nádoru na játrech. Rok poté se rodák z Lyonu dozvěděl, že musí na transplantaci. Lékaři mu po zotavení povolili vrátit se k fotbalu a letos v dubnu odehrál francouzský obránce v dresu Barcelony první celý zápas. Podle španělských médií se Abidal vrátí do francouzské Ligue 1.

Reklama

Související témata: