Hlavní obsah

Hraje proti nám, nenahrávejte mu, kritizoval Benzema spoluhráče

To tu ještě nebylo. Tedy ve slavném španělském klubu určitě ne. Francouzský útočník Realu Madrid Karim Benzema, který gólem v závěru úterního utkání Ligy mistrů na hřišti Mönchengladbachu pomohl k remíze 2:2, si zadělal na velký problém. Televizní kamery jej před druhým poločasem zachytily, jak v útrobách stadionu pomlouvá brazilského parťáka z útoku Vinícia Júniora. Ve slavném klubu to tak v posledních dnech pořádně vře.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Mönchengladbach - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Dvaatřicetiletý Benzema si podle francouzské televizní stanice Telefoot odchytil před druhým poločasem spoluhráče Ferlanda Mendyho a sdělil mu, aby dvacetiletému Viníciovi nenahrával, protože se snaží o to, aby Real prohrál.

"Přísahám na život své matky, (Vinícius) hraje proti nám, nenahrávej mu, prosím," sdělil francouzsky kolegovi z reprezentace Mendymu, i když Brazilec stál hned vedle nich. Mendy si vzal Benzemovu radu za svou. Přestože měl jako levý bek Vinícia přímo před sebou, do 70. minuty, kdy Brazilec vystřídal, mu nahrál jen třikrát.

Benzema se přitom gólem v 87. minutě na 1:2 (ve třetí minutě nastavení vyrovnal Casemiro) zapsal do historie. Stejně jako Lionel Messi skóroval v Lize mistrů v šestnácté sezoně za sebou.

Kritikou Vinícia ale nechal vzpomenout na situaci z úvodu roku, kdy urazil bývalého spoluhráče z reprezentace Oliviera Girouda. V roce 2015 zase vydíral sexuálním videem jiného bývalého kolegu z národního týmu Mathieua Valbuenu, což zapříčinilo jeho konec ve francouzském výběru.

Pro Real to je tak další nepříjemná kauza, kterou musí v poslední době řešit. V sobotním duelu s Barcelonou kritizoval z lavičky kouče Zinedina Zidana španělský záložník Isco, kterému se nelíbilo, že jej francouzský kouč neposlal do zápasu ani na minutu. "Když dostanu šanci, tak mě klidně v půli vystřídá, nemám čas se ukázat. A teď mě tam neposlal ani na chvíli," stěžoval si spoluhráčům Isco.

Po utkání se proto do Isca pustil kapitán Sergio Ramos a sdělil mu, že nehraje kvůli špatným výkonům a zastal se tak kouče. Zidane je ale podle španělských médií i tak pod obrovským tlakem a objevují se informace, že by klub mohl opět usilovat v případě rostoucích problémů o angažování Marucia Pochettina.

Reklama

Související témata: