Hlavní obsah

Barcelona - R. Sociedad 4:2Jde to i bez Messiho! Barcelona má nového kanonýra

Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid vykročili za obhajobou španělského titulu výhrou 2:1 na hřišti Celty Vigo. Oba góly hostů vsítil šestadvacetiletý argentinský útočník Ángel Correa. Barcelona v prvním soutěžním duelu bez Lionela Messiho doma zdolala San Sebastian 4:2. Dvě branky a asistenci zaznamenal Martin Braithwaite.

Foto: Albert Gea, Reuters

Martin Braithwaite z Barcelony (vpravo) se blýskl dvěma góly a asistencí

Článek

Rodák z Rosaria Correa se poprvé mezi střelce zapsal v 23. minutě. Po necelé hodině hry srovnal z penalty Aspas, ale Correa o pět minut později vrátil mistrovskému celku vedení. Závěrečné nastavení poznamenala hromadná šarvátka hráčů, po níž dostali červenou kartu domácí Mallo a hostující Hermoso.

"Odehráli jsme velmi dobré utkání. V první půli jsme kontrolovali hru. Velmi dobrému týmu jsme způsobili spoustu problémů. Po změně stran jsme dobře zareagovali na vyrovnávací gól," citoval deník Marca trenéra Atlética Diega Simeoneho.

Vyhrát La Ligu dvakrát po sobě se "Rojiblancos" naposledy povedlo v letech 1950 a 1951.

Barcelonu poslal do vedení v 19. minutě Piqué. Ve druhé nastavené minutě úvodního dějství zvýšil Braithwaite. Dánský reprezentant se znovu trefil po necelé hodině hry, hosté ale duel zdramatizovali. V 82. minutě se prosadil střídající Lobete Cienfuegos a o tři minuty později po výstavní střele z přímého kopu Oyarzabal. Uklidnění dodal domácím v závěrečném nastavení po Braithwaiteově přihrávce Roberto.

FC Sevilla porazila na úvod nováčka Vallecano 3:0. Hosty už po čtvrthodině oslabil brankář Luca Zidane, syn slavného francouzského reprezentanta byl vyloučen za faul v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil Nasjrí, po změně stran překonal náhradníka Dimitrievského ještě dvakrát Lamela.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Vigo - Atlético Madrid 1:2 (59. Aspas - 23. a 64. Correa)
FC Barcelona - San Sebastian 4:2 (19. Piqué, 45.+2. a 59.  Braithwaite, 90.+ 1. Roberto - 82. Lobete Cienfuengos, 85. Oyarzabal)
FC Sevilla - Vallecano 3:0 (19. En Nesyri, 55. a 79. Lamela)

Reklama

Související témata: