Hlavní obsah

Je to velká rána, vzpamatovává se kouč Barcelony z šokující porážky

Barcelona/Praha

Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman označil šokující domácí porážku 1:2 s Granadou za velké zklamání, protože Katalánci už nemají boj o španělský titul ve vlastních rukách. Nizozemský kouč nechápal, proč byl ve čtvrteční dohrávce La Ligy vyloučen, protože podle svých slov rozhodčího nijak neurazil.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kouč Barcelony Ronald Koeman během utkání s Granadou.

Článek

"Barca" nevyužila šanci poskočit do čela tabulky a po 33 kolech zůstala na třetím místě. Jednasedmdesát bodů má i druhý Real, který má výhodu lepších vzájemných zápasů. Vedoucí Atlético má na rivaly dvoubodový náskok. Ve hře je i čtvrtá Sevilla se 70 body.

"Je to velké zklamání, protože už nemáme situaci ve svých rukou. Musíme se zvednout, poučit se z chyb a připravit se na důležitý nedělní duel ve Valencii," řekl Koeman na tiskové konferenci.

"Měli jsme unikátní příležitost dostat se na první místo, ale teď už nemůžeme spoléhat jen na sebe. Je to velká rána, musíme vyhrát zbývajících pět utkání. Nic jiného nám nezbývá," doplnil krajní obránce Barcelony Jordi Alba.

Domácího favorita poslal do vedení ve 23. minutě hvězdný kapitán Lionel Messi, ale čtvrtfinalista Evropské ligy ve druhém poločase skóre otočil. Po hodině hry Darwin Machís vyrovnal a v 79. minutě Jorge Molina zařídil Granadě překvapivé vítězství a posun na osmou příčku.

"V první půli jsme dominovali a mohli vstřelit o jeden nebo dva góly víc, abychom se na konci zápasu mohli trochu uvolnit. Inkasované branky přičítám ztrátě koncentrace v defenzivě. Nebránili jsme dobře, nechávali soupeři prostor a to nás stálo body," upozornil Koeman.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kouč Barcelony Ronald Koeman po vyloučení sedí na tribuně.

"Granada se prakticky dvakrát dostala dopředu a dvakrát skórovala. Měli jsme přidat pojistku dřív. Snažili jsme se až do konce, ale nebyli dostatečně chladnokrevní. Neměli jsme svůj den," přidal Alba.

Koeman krátce po Machísově gólu údajně směrem ke čtvrtému rozhodčímu pronesl větu "Ty jsi charakter" a hlavní arbitr Pablo González mu na popud kolegy udělil červenou kartu. Osmapadesátiletý trenér tak nebude moci na barcelonskou lavičku ve Valencii ani příští týden ve šlágru proti Atléticu Madrid.

"Nerozumím tomu, protože jsem ho nijak neurazil. Pokud něco, tak on byl neslušný ke mně. Mluvil jsem s ním o mnoha incidentech, ale vždycky s úctou. Rád bych věděl, jaká slova jsem měl použít, protože jsem neřekl nic ošklivého. Ale čtvrtý sudí chce být ve středu pozornosti," prohlásil Koeman.

Reklama