Hlavní obsah

Jedna dlouhá reprezentační pauza. Podle Xaviho potřebuje fotbal změnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér Barcelony Xavi Hernández by uvítal změnu fotbalového kalendáře, ve kterém by byla jen jedna dvouměsíční přestávka pro reprezentační zápasy. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Trenér FC Barcelony Xavi Hernández během utkání s Deportivem Alavés

Článek

„Myslím, že FIFA už něco zvažuje. Možné řešení by bylo devět měsíců klubového fotbalu, dva pro reprezentace a pak měsíc volno,“ řekl Xavi. „Hráčům by odpadlo hodně cestování,“ dodal.

„Například (uruguayský obránce) Ronald Araújo a (brazilský útočník) Raphinha mají za sebou třináct a čtrnáct hodin cesty. Včera se vrátili a času na odpočinek mají minimum. A takhle to je ve všech klubech, ne jen u nás,“ přidal Xavi.

Barcelona v uplynulém reprezentačním okně přišla kvůli zranění o brankáře Marca-Andrého ter Stegena a talentovaného španělského záložníka Gaviho, kterého po operaci kolena čeká až osmiměsíční pauza.

„Hodně trenérů si stěžuje, že kalendář je příliš nabitý a myslím, že i to se podepsalo na Gaviho zranění. Roli samozřejmě sehrála i smůla, protože za přetrženými vazy je často jen trocha smůly,“ dodal Xavi.

Reklama