Hlavní obsah

Kapitán Busquets po sezoně odejde z Barcelony, s níž získal 31 trofejí

Fotbalový mistr světa i Evropy Sergio Busquets poprvé v kariéře změní dres. Čtyřiatřicetiletý španělský reprezentant oznámil, že na konci sezony opustí Barcelonu, v níž po odchodu Lionela Messiho zastával v posledních dvou sezonách roli kapitána. Katalánský klub o Busquetsově konci informoval na klubovém webu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Sergio Busquets s kapitánskou páskou a Lamine Yamal.

Článek

"Nastal čas oznámit, že tato sezona je moje poslední s FC Barcelona. Bylo mi ctí nosit tento znak, ale všechno musí skončit," napsal vytáhlý defenzivní záložník na instagramu.

V Barceloně strávil osmnáct let. V prvním týmu "Blaugranas" debutoval takřka před 15 lety a od té doby za něj odehrál 719 soutěžních utkání. S Katalánci zatím získal 31 trofejí včetně osmi za triumf ve španělské lize, přičemž devátý by měl brzy přidat, a tři "ušaté" poháry za vítězství v Lize mistrů.

Je také rekordmanem slavných El Clásico, soubojů s odvěkým rivalem Realem Madrid odehrál 48. V reprezentaci skončil loni po mistrovství světa v Kataru.

Podle spekulací španělských médií by mohl Busquets zamířit do Saúdské Arábie, kde už působí Cristiano Ronaldo a kam by mohl odejít i Messi z Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: