Hlavní obsah

Konec! Bale se emotivně rozloučil s Realem. Splnil jsem si sen, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po řadě spekulací je tu definitivní konec. Velšský reprezentant Gareth Bale se po devíti letech rozloučil s Realem Madrid. O konci v hlavním městě Španělska informoval hráč na sociálních sítích, kde na rozloučenou zveřejnil emotivní prohlášení. Dvaatřicetiletý křídelník je podle nejnovějších informací blízko přesunu do MLS.

Foto: Lee Smith, Reuters

Gareth Bale během finále Ligy mistrů proti Liverpoolu.

Článek

Úleva pro všechny. Dny velšského reprezentanta v dresu "Bílého baletu" jsou po řadě spekulací konečně sečteny. Poslední roky a měsíce totiž nebyly vůbec optimální. Velšan většinu času trávil na lavičce náhradníků, nedávno po vyřazení londýnské Chelsea v semifinále Ligy mistrů dokonce neprojevil radost z týmového úspěchů. Touha odejít z hlavního města Španělska nebyla tajemstvím. Nyní je vše oficiální.

Bale, který je na Pyrenejském poloostrově často kritizován za to, že se během svého devítiletého působení v Madridu nenaučil španělsky, se s fanoušky rozloučil dojemným příspěvkem. „Tuto zprávu píšu, abych poděkoval všem spoluhráčům, bývalým i současným, mým manažerům, zaměstnancům a fanouškům, kteří mě podporovali," začal Velšan na sociálních sítích, kam zároveň přidal i video ohlížející se za jeho kariérou.

„Přišel jsem sem před devíti lety jako mladý muž, který si chtěl splnit svůj sen hrát za Real Madrid. Nosit nedotčenou bílou soupravu, nosit erb na hrudi a hrát na Santiago Bernabéu. Společně vyhrávat tituly a být součástí toho, co klub dělá tak slavným," vzpomenul na své začátky.

Pro bývalou hvězdu Tottenhamu bylo angažmá v legendárním klubu neuvěřitelnou zkušeností. „Nyní se mohu ohlédnout, zamyslet se a upřímně říct, že se sen stal skutečností a k tomu mnohem a mnohem víc. Být součástí historie tohoto klubu a dosáhnout toho, čeho jsme dosáhli, byla neuvěřitelná zkušenost a nikdy na to nezapomenu," pokračoval autor 106 branek a 67 asistencí v dresu Realu Madrid.

"Společně jsme dokázali vytvořit několik okamžiků, které budou navždy žít v historii tohoto klubu a fotbalu. Bylo mi ctí. Děkuji. Hala Madrid!" dodal Bale, který se aktuálně s velšskou reprezentací připravuje na zápas Ligy národů proti Polsku.

Baleův strávený čas v Realu Madrid připomínal jízdu na horské dráze. Po famózním vstupu do vysněného angažmá přišlo méně produktivní období, na jehož konci, před rokem, stálo hostování v Tottenhamu. Velšan se vrátil tam, kde si udělal velké fotbalové jméno. Fotbalově pookřál, během dvaceti zápasů nasázel jedenáct branek, přesto ho čekal návrat zpět na Pyrenejský poloostrov. Ten se nesl v duchu neustálého vysedávání na lavičce náhradníků.

Vitrína pro týmové úspěchy v podobě pohárů se přesto během angažmá ve Španělsku pořádně rozrostla. Bale si připsal tři ligové tituly, trofej pozvedl nad hlavu i pro vítěze Španělského fotbalového poháru i Superpoháru. Pětkrát pomohl vyhrát milionářskou Ligu mistrů, další tři triumfy si připsal v Superpoháru UEFA. Bílý balet navíc hned třikrát opanoval Mistrovství světa klubů.

Nyní se rodák z Cardiffu s fotbalovým gigantem loučí. Podle posledních informací by jeho další kroky mohly vést do zámořské MLS, hovoří se o zájmu DC United.

Reklama

Související témata: