Hlavní obsah

Krásné sólo Griezmanna poslalo Real ze hry. Vinícius provokoval, zazněla tvrdá kritika španělského fotbalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen osm dní po střetnutí ve španělském Superpoháru se fotbalisté Atlética a Realu Madrid utkali v dalším vypjatém a důležitém střetnutí. A opět muselo rozhodnout prodloužení. Postup do čtvrtfinále domácího poháru tentokrát ve čtvrtek slavili Atleti, a to díky krásnému sólu Antoina Griezmanna. Nebyla ale nouze o vyhrocené momenty, provokace mezi hráči a fanoušky i stěžování si na výkon sudích.

Foto: Juan Medina, Reuters

Antoine Griezmann oslavuje vítěznou branku proti Realu Madrid v osmifinále španělského poháru.

Článek

Zatímco Superpohár v Saúdské Arábii ovládl Real výsledkem 5:3 po prodloužení, na stadionu Wanda Metropolitano se radovali domácí. Vítěznou trefu vsítil ve 100. minutě Griezmann. Nový historicky nejlepší střelec Atlética využil zaváhání Vinícia Júniora, protáhl se před bránu Realu a parádní ranou do protějšího rohu rozhodl. Pojistku na 4:2 přidal ve 119. minutě Rodrigo Riquelme.

Právě zmíněný Vinícius byl opět jednou z ústředních postav duelu. Sice neskóroval, ale jeho bouřlivou interakci s domácími fanoušky nešlo přehlédnout. „Podívejte, jak jsem dobrej,“ měl na příznivce Atlética křičet po jedné ze svých akcí. Rovněž oslava gólu na 1:1 stála za to. Přitom jen o pár okamžiků dříve viděl žlutou kartu za nesportovní chování.

„Postupně se naučí správně chovat. Má za sebou spoustu soubojů a někdy nejste schopni zachovat chladnou hlavu. Je to pochopitelné. Pro mě se nic nestalo, hrál velmi dobře a bojoval,“ zastal se 23letého brazilského křídelníka trenéra Realu Carlo Ancelotti.

„Není co komentovat. Takové věci do fotbalu patří. Jde o něco vzrušujícího. Vytváří to něco navíc, co se těžko vysvětluje. Dnes měli naši fanoušci velkou zásluhu na tom, že kluci odehráli skvělý zápas,“ dodal kouč Atlética Diego Simeone, jenž opět nešetřil emocemi, jeho oslava poslední branky se stala hitem sociálních sítí. „Trenér do toho vždycky dává všechno. Dnes určitě spát nebude. Je to jeho způsob života s fotbalem a nikdo to nemůže změnit,“ prohlásil kapitán Koke.

Zápas se logicky rozebíral v médiích. Velmi ostrá slova na adresu hlavního sudího Guillerma Cuadry Fernándeze volili účastníci debaty na Real Madrid TV. „Devět faulů Atlética v první půli a ani jedna žlutá. To, co jsme viděli, je neobjektivní způsob rozhodování,“ čertil se známý moderátor Jesús Alcaide. „De Paul měl vidět červenou. Tak ostré zákroky a žádné opakované záběry?“ zlobil se dál.

Dokonce nastínil, že jde o cílenou dehonestaci Realu Madrid a past na slavný španělský klub. „Už aby se hrála Superliga,“ připomněl někým vysněný projekt, který se ale napříč Evropou zatím setkal hlavně s negativními ohlasy.

„Legalizovat štvanice, kterých se dopustili hráči Atlética na hráče Realu, je nepřípustné. Tohle je na fotbale to nejhorší. Vždycky se jde proti Realu, hráči s tím musí bojovat v každém zápase. Ve Španělsku se může stát cokoli. Obrovská kalamita. To, co dělá vedení našeho fotbalu, je zarážející a strašná věc,“ zaznělo rovněž ve studiu, zatímco oba trenéři se shodli, že šlo o nadstandardní, vyrovnané a otevřené utkání, které rozhodla jedna chyba a následná povedená akce Griezmanna.

Výsledkem stejně nakonec je, že do čtvrtfinále Copa del Rey postoupilo Atlético, obhájce trofeje Real se může soustředit už jen na La Ligu a následné boje v Lize mistrů.

Reklama