Hlavní obsah

Kroos prodloužil smlouvu s Realem a odehraje za něj desátou sezonu

Bývalý německý fotbalový reprezentant Toni Kroos prodloužil v Realu Madrid končící smlouvu o další rok a odehraje za "Bílý balet" desátou sezonu. O pokračování spolupráce s třiatřicetiletým mistrem světa z roku 2014 informoval španělský velkoklub na svém webu. Kontrakt vyprší v červnu 2024.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý záložník Toni Kroos na archivním snímku.

Článek

Kroos od příchodu v roce 2014 odehrál za Real 417 soutěžních utkání, vstřelil 27 branek a získal v jeho dresu dvacet trofejí, z toho čtyři za triumf v Lize mistrů. V poslední sezoně při neúspěšné obhajobě ligového titulu nastoupil spolehlivý záložník do 30 utkání La Ligy a dal dva góly.

Bývalý hráč Bayernu Mnichov, s kterým třikrát získal německý titul a jednou vyhrál Ligu mistrů, považuje prodloužení kontraktu o jediný rok za rozumné. "Pro mě je důležité přestat jednou na vysoké úrovni a ne se nějak tři roky protloukat jen proto, abych byl u toho. Proto je pro mě jednodušší dívat se rok dopředu než dva," citovala Kroose agentura SID. "Pořád mám chuť a cítím se dobře. A mohu říct, že se pořád cítím důležitý," dodal hráč se 106 reprezentačními starty, který v národním týmu skončil v roce 2021.

Reklama