Hlavní obsah

Lopetegui zahájil působení u španělské reprezentace bez Casillase

Nový trenér španělské reprezentace Julen Lopetegui zahájil své působení u týmu bez brankářské ikony Ikera Casillase. Dlouholetého kapitána a rekordmana v počtu startů za národní mužstvo nenominoval nástupce Vicenta del Bosqueho pro zářijové duely s Belgií a Lichtenštejnskem.

Foto: Max Rossi, Reuters

Brankář Porta Iker Casillas chybí v nominaci pro zářijové duely s Belgií a Lichtenštejnskem.

Článek

Pětatřicetiletý Casillas ztratil už v závěru Del Bosqueho působení pozici jedničky a na mistrovství Evropy ve Francii pouze kryl záda Davidu de Geovi. A pětadvacetiletý brankář Manchesteru United má důvěru i nového trenéra.

"S Ikerem jsem mluvil. Je to velká opora reprezentace, španělská ikona, ale rozhodl jsem se, že naší jedničkou bude David de Gea," řekl Lopetegui. "To ale neznamená, že jsou pro Ikera dveře zavřeny. Budeme ho stále sledovat. Cítil jsem, že k němu musím být upřímný, zůstává nám stále velmi blízký," dodal bývalý kouč španělské jednadvacítky a devatenáctky.

Casillas v národním týmu odchytal rekordních 167 zápasů a byl jedním z klíčových hráčů mužstva, jež vyhrálo v letech 2008 a 2012 mistrovství Evropy a v roce 2010 mistrovství světa. Po loňském odchodu z Realu Madrid chytá v Portu.

Lopetegui pro přípravu s Belgií 1. září a úvodní kvalifikační zápas o MS proti Lichtenštejnsku o čtyři dny později nenominoval ani Pedra a Cesca Fábregase, naopak do mužstva se po neúčasti na ME vracejí Diego Costa či Juan Mata.

Reklama