Hlavní obsah

Má šestnáct trofejí, ale gól dal poprvé. Fanoušci Barcelony oslavovali střelce, trenér se smál

Barcelona/Praha

Sedm let hraje za Barcelonu, ale tenhle pocit zažil poprvé. Argentinec Javier Mascherano slavil při duelu s Osasunou Pamplona premiérový zásah v barvách týmu z Camp Nou. Messi a spol vyhráli 7:1 a dvaatřicetiletý bek se trefil z penalty, na kterou se mu ale vůbec nechtělo. Fanoušci i spoluhráči ho dokázali vyhecovat... „Nechtěl jsem jít kopat, ale pod tlakem jsem souhlasil," usmíval se po utkání.

Foto: Albert Gea, Reuters

Historická chvíle. Javier Mascherano střílí gól v dresu Barcelony. Trefil se z penalty v utkání s Osasunou, byl to jeho premiérový zásah v barvách katalánského celku.

Článek

Branek střílí Barcelona jako máku, ale Mascherano ne a ne se trefit. Možná pod vlivem své pozice v sestavě, kdy je jeho hlavním úkolem brankám zabraňovat. Teď si ale mohl konečně od plic zařvat gól. Stalo se mu to poprvé od roku 2010, za tu dobu získal s Barcelonou 16 trofejí...

„Kdybych penaltu neproměnil, byl by to docela vtipný moment, který by si všichni pamatovali po mnoho let. Nebyl jsem si vůbec jistý, ale těžko se mi odmítalo spoluhráče," prozradil na klubovém webu rodák ze San Lorenza.

Přitom chybělo málo a mohl dát gól už na startu druhé půle, ale brankář Osasuny Salvatore Sirigu vyrazil jeho hlavičku na tyč a pokazil mu radost... Nakonec se ale Argentinec přece jenom dočkal a Camp Nou mu po penaltě nadšeně aplaudoval, jelikož se těší u fanoušků velké oblibě.

V reprezentaci už střelecký zápis má

Kdyby záleželo na fanoušcích, nejspíš by Mascherano měl ve statistikách gólový zápis v barcelonském dresu už dávno. Už loni v únoru třeba vytvořili internetovou petici, kde chtěli, aby hráči katalánského mužstva pomohli Mascheranovi k první brance a pustili ho na penaltu. Až teď se jim přání splnilo.

V reprezentaci si Mascherano užil gólovou radost poměrně nedávno - v červnu 2014. Tehdy pomohl Argentině porazit v přípravě Trinidad a Tobago.

„Lionel Messi už byl na lavičce, takže jsem nevěděl, kdo na penaltu půjde. Fanoušci za brankou začali vyvolávat Mascherana a Gerard Piqué mu to šel rychle říct," smál se trenér Luis Enrique. „Jsem rád, že se trefil, ale jeho gól je spíš takovou legráckou, protože má na hřišti jiné úkoly. Mluvíme o špičkovém fotbalistovi, který je pro nás klíčový a svou kvalitu ukazuje už řadu let," dodal šestačtyřicetiletý kouč

Reklama