Hlavní obsah

Majitel Zlatého míče Benzema po čtrnácti letech končí v Realu Madrid

Kapitán Karim Benzema po čtrnácti letech opustí Real Madrid, s nímž získal 25 trofejí. Španělský klub potvrdil odchod pětatřicetiletého francouzského fotbalisty a držitele Zlatého míče krátce před posledním zápasem ligové sezony, v němž Real vpodvečer přivítá Bilbao. Podle médií by mohl zamířit do Saúdské Arábie, kde působí jeho bývalý hvězdný spoluhráč Cristiano Ronaldo.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Útočník Karim Benzema oslavuje svůj gól v zápase mezi Realem Madrid a Rayem Vallecanem.

Článek

Benzema přišel do madridského klubu v roce 2009 a stal se jeho legendou. Realu pomohl ke čtyřem španělským titulům, třem pohárům, čtyřem Superpohárům, pěti triumfům v Lize mistrů, čtyřem Superpohárům UEFA a také pětkrát s ním vyhrál klubové mistrovství světa. Po vypršení smlouvy pokračovat nebude, s největší pravděpodobností ho zlákala lukrativní nabídka saúdskoarabského celku al-Ittihádu.

"Real a náš kapitán se dohodli na ukončení jeho úžasného a nezapomenutelného období v našem klubu," napsal klubu na svém webu. Benzema v jeho dresu vstřelil 353 gólů, jen Ronaldo byl lepší (450). Zápasů odehrál 647.

Poslední sezonu ale Benzemovi pokazila zranění, kvůli čemuž přišel také o světový šampionát na sklonku roku v Kataru. Rozlučku mu Real uspořádá v úterý.

Reklama

Související témata: