Hlavní obsah

Mám rád velké výzvy, odmítá Fábregas spekulace, že by chtěl opustit Barcelonu

Barcelona/Praha

Spekulací je fotbalové Španělsko plné, ovšem hvězdný Cesc Fábregas je rezolutně popírá. Ani na chvíli ho prý nenapadlo, že by Barcelonu opustil. Natož že by se vrátil do Arsenalu. A to přesto, že pod novým trenérem katalánského velkoklubu Titem Vilanovou nehraje tolik, jak býval zvyklý. „Samozřejmě že nejsem spokojen s tím, kolik času trávím na hřišti, ale mám rád velké výzvy. A Barcelona pro mě výzvu představuje,“ ohradil se pětadvacetiletý záložník proti úvahám, že chce odejít.

Foto: Albert Gea, Reuters

David Albelda, kapitán fotbalistů Valencie, ve vzdušném souboji s Ceskem Fábregasem z Barcelony

Článek

Až teď v Getafe ve čtvrtém kole španělské ligy zůstal na trávníku celých devadesát minut. V předchozích třech ligových duelech a dvou utkáních Superpoháru s madridským Realem toho ovšem Césc Fábrages neodehrál tolik, kolik býval zvyklý.

V úvodním ligovém střetnutí s Realem Sociedad vydržel na hřišti hodinu, v prvním střetnutí o Superpohár s Realem Madrid si zahrál sedm minut a v odvetě zůstal dokonce jen mezi náhradníky, v zápasech s Osasunou a Valencií šel po hodině rovněž z trávníku.

I proto se začalo ve Španělsku vehementně spekulovat, že se svojí rolí v Barceloně není Fábregas spokojený a přemýšlí o odchodu.  Objevily se dokonce úvahy, že by se mohl vrátit do londýnského Arsenalu, odkud v roce 2011 odešel.

Na návrat do Arsenalu nepomýšlel

„Byli mi ctí prožít osm let v tak skvělém klubu, jakým je Arsenal. Byl jsem tam kapitánem, hrál každý zápas, jednali tam se mnou velice dobře. Trenér Wenger je navíc úžasným koučem se speciálním darem budovat v hráčích sebedůvěru a povzbuzovat je, aby podávali nejlepší výkony. Nic nebránilo tomu, abych v Londýně zůstal, ale já mám rád velké výzvy," vrátil se Fábregas k přestupu do Barcelony.

„Barcelonou pro mě začala nová kapitola. Sám jsem si ji zvolil, i když jsem věděl, že bude těžká a obtížná, ale zároveň i hodně vzrušující. Hlavně proto, že o místo v sestavě musím bojovat s nejlepšími hráči světa," vysvětloval Fábregas své pohnutky.

„Mám ale odvahu, silný charakter a velké srdce, abych v tomto boji pokračoval," rázně odmítl spekulace, že by chtěl z Barcelony odejít.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články