Hlavní obsah

Marcelo zpražil ofenzivní klenot Realu: Za šest let se nenaučil španělsky, dorozumíváme se gesty

Praha

Parádní formou se v posledních týdnech prezentují fotbalisté Realu Madrid. V lize vyhráli pět zápasů v řadě, na vedoucí Barcelonu ztrácejí již jen šest bodů. Že by však vládla mezi všemi hvězdami Bílého baletu úplně ideální atmosféra, se říct nedá. V nelehké pozici je především Gareth Bale. „V Realu je šest let a stále není schopen mluvit španělsky. Domlouváme se pomocí gest,“ pustil se do Velšana Marcelo.

Foto: Profimedia.cz

Gareth Bale na tréninku Realu s Marcelem.

Článek

Devětadvacetiletý Gareth Bale přišel do Realu v roce 2013 z Tottenhamu, podle Marcela však ani po šesti letech strávených v Madridu není schopen se spoluhráči komunikovat ve španělštině. „Pořád mluví s ostatními jen v angličtině, někdy se musíme dorozumívat jen pomocí gest,“ pere dál do rodáka z Cardiffu Marcelo.

Příliš populární není Bale ani u řady fanoušků Bílého baletu. Kvůli častým zdravotním problémům zmeškal od svého příchodu do klubu téměř sedmdesát zápasů, díky čemuž si vysloužil přezdívku Mr. Glass (pan Skleněný).

Kladné body nezískal ani na začátku letošního roku, kdy Bílý balet prohrál s Realem Sociedad (0:2) a Bale, který byl v té době také na seznamu zraněných hráčů, byl novináři přistižen, jak opouští stadion Santiago Bernabéu ještě v průběhu druhého poločasu.

A na síle tak začínají získávat i spekulace o jeho možném odchodu z Realu. Samotný Bale však podobné úvahy odmítá. „Jsem tu šťastný, nemám důvod něco měnit,“ říká velšská hvězda.

Už tolik spokojený se svým spoluhráčem není právě Marcelo, který v klubu působí již od roku 2007. „Po odchodu Ronalda a Casilla mám teď v šatně na vedle sebe Balea, který buď nemluví, a když ano, tak anglicky. Když už spolu musíme komunikovat, tak to řešíme pomocí gest, případně se jen pozdravíme,“ popisuje zkušený Brazilec.

Podle španělských médií mají s introvertní Baleovou povahou problémy i další hráči v Realu a jeho neznalost španělštiny jeho pozici v týmové hierarchii jen zhoršuje.

V souvislosti s jeho možným odchodem se nejvíce skloňuje jméno Manchesteru United, který projevuje o služby devětadvacetiletého fotbalisty dlouhodobě zájem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články