Hlavní obsah

Nastoupit na Camp Nou po večerce? Šestnáctiletý klenot Barcelony potřeboval povolení od rodičů

Barcelona/Praha

Mladíček má za sebou vysněný debut. Svěřenci kouče Ernesta Valverdeho si po prohře v úvodu sezony napravili v neděli na Camp Nou reputaci vítězstvím 5:2 nad Betisem Sevilla. Katalánci se však museli obejít bez několika opor. Ofenzivní řadu proto lepili fotbalisty z rezervního týmu. Do sestavy tak poprvé v kariéře nakoukl šestnáctiletý klenot Anssumane Fati, který v závěru dokonce odehrál několik minut. Kvůli svému nízkému věku přitom musel dostat písemné povolení od svých rodičů.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský talent Anssumane Fati se raduje ze svého prvního startu v nejvyšší španělské soutěži.

Článek

Anssumane Fati je šestnáctiletý křídelník hrající za Barcelonu B. Fotbalista původem z afrického státu Guinea-Bissau si odbyl premiéru za první tým v neděli proti Betisu Sevilla. Jeho fotbalovému umění přitom aplaudovalo téměř 80 tisíc fanoušků. Do sestavy Barcelony se dostal kvůli početné marodce. Zdravotní problémy nepustily na hřiště Luise Suáreze, Brazilce Neta, Lionela Messiho ani Ousmanea Dembélého.

Valverde proto postavil do útoku Rafinhu, Carlese Péreze a Antoinea Griezmanna. Fati svůj velký večer odstartoval na lavičce. K tomu potřeboval písemné povolení od svých rodičů. A to kvůli pravidlu španělské ligy, které upravuje účast nezletilých fotbalistů během pozdně večerních zápasů. Duel s Betisem byl na programu od 21 hodin místního času, pomyslnou večerku by tak talentovaná naděje budoucnosti sotva stíhala.

Kanonádu Barcelony v poměru 5:2 řídil hvězdný Francouz Griezmann, který se zasloužil o první dvě branky katalánského celku a na tu poslední přihrál. Nová akvizice Barcelony se tak poprvé před domácími fanoušky předvedla v zářném světle. Griezmann se střelou před druhým gólem inspiroval u spoluhráče Lionela Messiho a následnou oslavou napodobil další světovou sportovní hvězdu, basketbalistu LeBrona Jamese.

Reklama