Hlavní obsah

Nechtěný Dembélé se vrací do kádru Barcelony

Francouzský útočník Ousmane Dembélé se pro nedělní ligové utkání proti Atléticu Madrid vrátí do kádru Barcelony. Čtyřiadvacetiletého mistra světa vyřadil klub v lednu z týmu, poté co se s ním nedohodl na prodloužení v létě končící smlouvy. Do konce zimního přestupního období se pak Barcelona snažila najít pro Dembélého kupce neúspěšně, takže útočník v klubu dohraje sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ousmane Dembélé z Barcelony během utkání základní skupiny Ligy mistrů se Slavií

Článek

"Našli jsme řešení. Okolnosti, které panovaly před měsícem, se změnily. Má tu kontrakt, je hráčem Barcy a součástí týmu. Musíme ho využít a on nám pomůže. Když se zapojil, choval se jako profesionál. Nasadíme ho, když budu mít pocit, že to je třeba," uvedl dnes na tiskové konferenci trenér Barcelony Xavi.

Dembélé přestoupil do Barcelony v srpnu 2017 z Dortmundu za 105 milionů eur (asi 2,7 miliardy korun), ale i kvůli častým zraněním nenaplnil svůj potenciál. Za čtyři a půl roku odehrál francouzský reprezentant za Katalánce jen 129 zápasů, v nichž vstřelil 31 gólů.

Trenér Xavi nedokázal říct, zda v nedělním duelu proti mistrovskému Atléticu nastoupí některá z lednových posil Adama Traoré nebo Pierre-Emerick Aubameyang. "Oba dobře trénovali, ale lépe je na tom Adama. Aubameyang má za sebou koronavirus a připravuje se individuálně. O tom, zda budou k dispozici, rozhodneme zítra," řekl trenér pátého týmu tabulky. Atlético je čtvrté.

Reklama