Hlavní obsah

Nejen Mbappé. Real se údajně dohodl i s další hvězdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrací se éra Galácticos? Možná, fotbalový Real Madrid totiž mohutně zbrojí. Kromě příchodu Kyliana Mbappého z Paris Saint-Germain, který má již být dohodnutý, by Bílý balet mohl posílit i Alphonso Davies z Bayernu Mnichov. Zahraniční zdroje se shodují, že klub s hráčem již uzavřel ústní dohodu. Smlouva ale třiadvacetiletému levému obránci končí až v létě 2025.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Kanadský obránce Alphonso Davies z Bayernu Mnichov

Článek

I proto není jisté, zda by se Davies do hlavního města Španělska přesunul již po konci aktuální, nebo až příští sezony. Vedení Realu každopádně tlačí na to, aby kanadský obránce v Mnichově novou smlouvu nepodepisoval.

To by totiž madridskému velkoklubu dávalo dvě možnosti. Buď podepsat Daviese v létě na přestup, nebo ještě rok počkat a přivést jej coby volného hráče. Vše bude záviset na tom, jak hladce půjdou vyjednávání s Bayernem o přestupové sumě.

„Real je obrovský klub, velké jméno. Jakmile se spekuluje o tom, že ho má posílit jeden z vašich klientů, naplní vás to hrdostí,“ mnul si ruce hráčův agent Nick Huoseh. „Ale v Bayernu má (Davies) ještě platnou smlouvu. Musíme počkat, co ukáží následující týdny.“

Podobně neurčitě se vyjadřovalo k Daviesově potenciálnímu odchodu i vedení Bayernu. „V Alphonsovi máme skvělého hráče na levou stranu, kterého kromě rychlosti zdobí i výjimečný charakter. Mluvili jsme s ním. Bude záležet na tom, co od sebe navzájem očekáváme do budoucna,“ pravil německým médiím výkonný ředitel klubu Jan-Christian Dressen. „Určitě o něj nechceme přijít zadarmo,“ doplnil ho nový sportovní ředitel Max Eberl.

Ačkoliv Bayern se svoji hvězdičku pokusí udržet, dle informací portálu The Athletic mezi Daviesem a madridským celkem proběhlo několik schůzek. K jedné z nich došlo i přímo v Madridu. Sám hráč, jehož v posledních týdnech trápí lehčí zranění kolene, je na radaru více velkoklubů. Nejraději by ale prý zamířil právě do Realu.

Otázkou zůstává, zdali k tomu dojde již letos v létě, nebo až po další sezoně.

Pokud Davies adresu skutečně změní, Bílý balet získá naprosto fantastickou posilu na levou stranu. Kanadského fotbalistu, který nejčastěji kope na postu krajního beka, ale dokáže zaskočit prakticky kdekoliv u levé lajny, zdobí kromě jiného obrovská rychlost.

Za Bayern, kam přišel v roce 2018 z kanadského Vancouveru, odehrál 180 soutěžních utkání s bilancí devíti branek a osmadvaceti asistencí. V novém působišti by se o místo v sestavě pral s 28letým Francouzem Ferlandem Mendym a o čtyři roky mladším Franem Garcíou.

Reklama