Hlavní obsah

Beru to! Mbappé zdědí v Realu desítku. Vydělá jen zlomek toho, co mu nabízeli šejkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O peníze jde až v první řadě? S tím na Kyliana Mbappého úplně nechoďte. Minulý týden se rozšířilo, že fotbalová superstar v létě opustí Paris Saint-Germain. Nyní světová média odhalují další a další podrobnosti o jeho spojení s Realem Madrid. Ve slavném klubu byl měl zdědit dres s číslem 10 a v nejvýdělečnějším fotbalovém klubu planety bude pobírat jen zlomek částky, na kterou ho nedávno vábili šejkové do Saúdské Arábie.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Kylian Mbappé z PSG po trefě proti Nantes

Článek

Smlouva na pět let. Za každou sezonu 15 milionů eur. K tomu podpisový bonus 150 milionů eur, který se bude vyplácet postupně. Útočníkovi ponechají volnost při nakládání s vlastními marketingovými právy. Podle BBC je Mbappé na všem dohodnutý a jen možný střet Realu s PSG v Lize mistrů brání k oficiálnímu podpisu a oznámení.

„Bez pochyb jde o jednoho z hráčů, kterého by každý měl rád v týmu. Je úžasný,“ básní bývalý prezident Realu Ramón Calderón. „Každý fanoušek Realu ho už chce vidět na Bernabeu.“

Po zveřejnění budoucí Francouzovy gáže je jasné, že se v porovnání s jednou předchozí nabídkou dost uskromní. Poslední léto koketoval, zda se neupsat saudskoarabského mančaftu Al-Hilál. Šejkové by mu vysázeli neuvěřitelných 700 milion eur (zhruba 17 miliard korun) za roční kontrakt, po němž by mohl bez náhrady odejít.

Jeden z nejlepších fotbalistů planety ale nakonec cukl a v aktuální sezoně opět kope za PSG. Po uveřejnění platu a dalších detailů jej fotbalová říše velebí, že ve volbě upřednostnil sportovní rovinu.

A jaká v Realu bude?

Kouč Carlo Ancelotti už o tom přemýšlel. Anglická kometa Jude Bellingham by se zasunula o něco hlouběji do pole, Brazilec Vinícius Júnior by zůstal nalevo, rychlý a neunavitelný Mbappé by obhospodařoval zbývající část ofenzivy.

„Máme velmi mladé hráče jako Vinícius, Rodrygo nebo Bellingham. K nim se připojí a bude to extrémně silný tým. Už nyní vedeme La Ligu a v Lize mistrů jsme vyhráli všechna dosavadní utkání,“ připomíná exprezident Calderón.

Je docela zajímavé, že Mbappé nebude pobírat výrazně vyšší odměnu, než dostávají současná madridská esa. Klub razí teorii, že by to nedělalo dobrotu.

Také se počítá, že pětadvacetiletá posila převezme kultovní dres s číslem 10, který roky nosí chorvatský kreativec Luka Modrič.

Objevují se zprávy, že osmatřicetiletá legenda není zcela spokojená s vytížením, které postupně klesá. A proslýchá se, že už ani španělský zaměstnavatel Modričovi neprodlouží smlouvu.

Jedna nová v šuplíku už čeká na Mbappého, který se po sedmi letech bude stěhovat z Paříže.

Reklama

Související témata: