Hlavní obsah

Nejhorší zápas v sezoně, selhali jsme, řekl Xavi po porážce v Almeríi

Trenér fotbalistů Barcelony Xavi byl po překvapivé porážce 0:1 na hřišti outsidera Almeríe ve španělské lize hodně kritický. Podle něj lídři tabulky odehráli nejhorší utkání v sezoně a špatný výkon bez touhy zvítězit nemohou ničím ospravedlnit.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Trenér fotbalistů Barcelony Xavi

Článek

"Byl to nejhorší zápas v sezoně. V útoku, obraně, stejně jako při tvoření hry a intenzitě. Nic nám nevycházelo, byli jsme velmi mdlí. Možná hrála roli únava," řekl Xavi v televizním rozhovoru.

Barcelona v domácí soutěži prohrála poprvé od října po 13 kolech a tabulku vede o sedm bodů před mistrovským Realem Madrid. "Odehráli jsme špatný zápas. Jsem hrozně naštvaný, protože jsme nevyužili šanci v čele odskočit na deset bodů," prohlásil Xavi.

"Mohli jsme zasadit (soupeřům) úder. Možná ne rozhodující, ale důležitý v La Lize. Selhali jsme a nemáme pro to žádnou omluvu. Neukázali jsme intenzitu ani touhu zvítězit, což mě znepokojuje nejvíc," přidal třiačtyřicetiletý kouč.

Almeríi poslal do vedení ve 24. minutě El Bilal Touré a hosté v čele s nejlepším střelcem soutěže Robertem Lewandowským odpověď nenašli. "Můžete hrát lépe nebo hůře. Můžete zaváhat, ale v prvním poločase jsme neukázali touhu ani duši. Klopýtli jsme a musíme se omluvit fanouškům. Zahodili jsme zlatou příležitost," uvedl Xavi.

Jeho svěřenci uzavřeli hodně nepovedený týden. Ve čtvrtek prohráli v Evropské lize na stadionu Manchesteru United 1:2 a vypadli hned v úvodním vyřazovacím kole. "Jsme zklamaní a musíme teď hledat řešení, protože se blíží rozhodující fáze v lize a v poháru. Už si nemůžeme dovolit další zaváhání," dodal španělský mistr světa a Evropy.

Reklama

Související témata: