Hlavní obsah

Nevím, zda byla remíza spravedlivá, přiznal Ramos, který zachránil Realu remízu

Barcelona/Praha

V poslední minutě spasil Bílý balet, přesto byl kapitán madridského Realu Sergio Ramos po remíze na barcelonském Camp Nou v rozpacích. „Opravdu nevím, zda je to spravedlivý výsledek,“ přiznával poté, co šlágr 14. kola španělské ligy skončil nerozhodně 1:1, o což se postaral právě on. „Bod jsme si nejspíš nezasloužili,“ překvapil svou upřímností.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Sergio Ramos z Realu Madrid po vyrovnávací brance proti Barceloně.

Článek
Fotogalerie

Pro Real byla remíza importovaná z chrámu jejího největšího rivala zlatá. Pokračuje tím série 33 utkání bez porážky. Bod, vybojovaný v Barceloně, také zaručil setrvání na čele španělské nejvyšší soutěže s náskokem šesti bodů.

Real dál vede s šestibodovým náskokem před Barcelonou. „Ale o výhře nemluvte, protože za ni se berou tři body, zatímco my získali jen jeden," překvapil trenér Zinedine Zidane.

„A protože jde jen o bod, vlastně vůbec nic neřeší. Zvláště, když jsme teprve na začátku soutěže a spousta utkání je před námi," nejásal kouč Realu nad dělbou bodů, jako jeho svěřenci, kteří remízu považovali za svou výhru.

„Nerozhodný výsledek jsme vybojovali srdcem. Trpěli jsme tady, nehráli podle mých představ, měli jsme proti sobě silného soupeře, ale prokázali jsme charakter. A celé mužstvo velké srdce," chválil svůj tým, Modriče a Ramose především.

„Ramos mě nepřekvapuje, protože je velkou osobností a v zápasech, jako je El Clásico, nikdy neztrácí víru a vždy burcuje a povzbuzuje všechny kolem sebe. A hlavně se nikdy nevzdává," skládal komplimenty autorovi vyrovnávací branky. Stejně talk velebil Modriče, který Ramosovi na gól nahrál.

„Všichni víme, jak je pro nás důležitý. Byl zraněný, takže postupně nabírá kondici, ale přesto podal skvělý výkon. Vypadá to, že je zpátky v plné síle."

„Byl to od něho skutečně nádherný centr," přidával se i Ramos. „Díky tomu jsme si udrželi náskok v tabulce, i když remíza nebyla asi zrovna fair. Nebyli jsme efektivní, ale pracovali jsme, takže bod nakonec máme. Samozřejmě, že je lepší než nic."

„Máme pořád šestibodový náskok, ale nemyslím, že by to na situaci v lize něco změnilo. Sebedůvěru Barcelony to určitě nepodlomí, takže my musíme dál tvrdě pracovat," nepropadal euforii trenér Zidane.

Reklama

Související témata: