Hlavní obsah

Nový kouč Realu? Despotu hvězdy nechtějí, ve hře je tak překvapivé jméno

Madrid

Nevyhnutelné se stalo realitou. Po bídném startu do sezóny a výprasku od hlavního rivala z Barcelony vedení Realu odvolalo kouče Julena Lopeteguiho. Na jeho místo dočasně vytáhlo z třetiligové rezervy Argentince Santiaga Solariho, ale palčivý problém se tím jen odkládá. Na Santiago Bernabeu se teď řeší, kdo se stane skutečným Lopeteguiho nástupcem.

Foto: Vincent West, Reuters

Julen Lopetegui na lavičce Realu skončil. Kdo bude jeho plnohodnotným nástupcem?

Článek

Hlavním favoritem na prestižní trenérské místo měl být bývalý manažer Chelsea Antonio Conte. Italského stratéga prosazoval prezident Florentino Pérez, jenže na jeho jméně ve vedení Realu shoda nepanuje.

Podle listu Marca v neprospěch Conteho hovoří příliš vysoké nároky na dvou a půl letý kontrakt a rozsáhlý realizační tým čítající pět asistentů. Jméno kouče s diktátorskými sklony je také podle španělských médií hvězdám Realu proti srsti.

O tom svědčí i slova kapitána Sergia Ramose, jenž v souvislosti s možným Conteho příchodem řekl: „Respekt si musíte získat. Nemůže být vnucen."

Proti Contemu hovoří také jeho nedávné spory s Edenem Hazardem, o něhož má Real zájem.

Do hry o trenérský post na lavičce vítěze tří posledních ročníků Ligy mistrů se tak možná překvapivě dostal kouč Roberto Martínez, jenž s belgickou reprezentací došel do semifinále mistrovství světa a dříve koučoval třeba Everton nebo Wigan.

„Conte má vysokou prestiž, protože vyhrál ligu v různých zemích, ale Roberto by se na tento tým adaptoval," vyzdvihl Martíneze bývalý hráč a sportovní ředitel Realu Jorge Valdano.

Každopádně momentálně je hlavním mužem na lavičce Solari, který by měl vést aktuálně devátý tým španělské ligy v poháru proti Melille, v lize proti Valladolidu a Celtě Vigo a v Lize mistrů na stadiónu Viktorie Plzeň.

Pak se musí vedení Realu rozhodnout. Podle regulí španělského svazu může dočasný trenér koučovat pouze dva týdny, pak musí být jmenován plnohodnotný nástupce. Díky listopadové reprezentační přestávce dostane Pérez a spol. na klíčový verdikt pár dnů navíc.

I Solari má možná teoretickou šanci, že nakonec ve své funkci setrvá, podobně jako se to povedlo Lopeteguiho předchůdci Zinedinu Zidanovi, jenž rovněž naskočil na lavičku Realu z třetiligové rezervy.

Reklama

Související témata: