Hlavní obsah

Nový nepřítel Barcelony. Vinícius v El Clásicu popravil rivala, pak provokoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zdvižené prsty na pravé ruce, jeden na levé. Vinícius Júnior lavičce Barcelony v nedělním finále španělského Superpoháru jasně ukazoval, že Real Madrid v El Clásicu dominoval a po výhře 4:1 získal další trofej. Na třiadvacetiletého Brazilce, který arcirivala popravil hattrickem, se pak z tábora fanoušků Katalánců snesla vlna kritiky. Jenže se sluší zmínit, že ani jejich oblíbenci v tom nebyli zcela nevinně…

Foto: Juan Medina, Reuters

Hvězdný křídelník Realu Madrid Vinícius Júnior

Článek

Po devětatřiceti minutách hry, kdy už Real díky jeho dvěma trefám vedl o dva góly, se totiž Vinícius postavil i k exekuci penalty. Před ní si jej vyhlédl útočník Barcelony Robert Lewandowski pro menší, „přátelskou“ konverzaci.

„Vážně? To jako jdeš kopat ty?“ prohodil polský kanonýr. „Co?“ opáčil Vinícius. „Tak pojď. Kopni to,“ pokračoval s úsměvem Lewandowski ve snaze svého soka rozhodit. Zřejmě se snažil, aby Brazilec zavzpomínal na letní přípravný zápas mezi Realem a Barcelonou. Tehdy Vinícius pokutový kop neproměnil a Katalánci vyhráli hladce 3:0.

No, plán nevyšel. Vinícius zachoval ledový klid, ranou do levého dolního rohu branky rozvlnil síť a položil tak pevné základy konečnému vítězství, a tedy i zisku první trofeje v sezoně. „Chtěli jsme vyhrát a povedlo se nám to stylově. Zápas jsme kontrolovali, jsme tedy velmi šťastní,“ radoval se zkušený kouč Carlo Ancelotti.

Na opačné straně barikády byla nálada o poznání ponuřejší. Nejen z důvodu porážky, ale i proto, že třígólový střelec si přítomné fanoušky Barcelony vyloženě vychutnal. Vždyť už první zásah oslavil po vzoru Cristiana Ronalda, dlouholeté opory Bílého baletu, která se v Katalánsku velké oblibě pochopitelně netěší… „To bylo pro něj, je to můj idol,“ přiznal Vinícius. Slavný CR7 navíc utkání v Rijádu sledoval osobně, přece jen jeho mateřský Al-Nassr sídlí právě v hlavním městě Saúdské Arábie.

Vinícius následně přidal ještě dvě trefy, dvacet minut před koncem se na něm navíc vyfauloval i stoper Ronald Araujo, jenž po druhé žluté kartě zamířil pod sprchy. Právě poté přišlo zmiňované gesto se zdviháním prstů směrem k protestující lavičce Barcelony, které přililo olej do už tak rozžhaveného utkání.

„Snažím se pokaždé dělat maximum pro vítězství, takže se občas naštvu na ostatní. Pracuji na sobě, ale v tomhle se musím zlepšit. Nejsem žádný svatoušek. Občas moc mluvím, nebo dělám věci, které bych neměl,“ uvědomuje si Vinícius. „Na druhou stranu, každý se mě také snaží vyprovokovat,“ dodal.

Vypadá to tedy, že v Barceloně mají nového nepřítele. Který, stejně jako Ronaldo, nosí na zádech číslo sedm. A podle notiček svého vzoru defenzivě Katalánců mile rád zatápí…

Reklama