Hlavní obsah

Obrovská tragédie. Mladý asistent rozhodčího zemřel přímo na hřišti

Murcia

Světem sportu otřásá jedna tragická událost za druhou. Nyní se týká teprve devatenáctiletého asistenta rozhodčího, který zemřel při rozcvičce před zápasem na stadionu Sanchez Luengo ve městě Murcia na jihovýchodě Španělska. Událost se odehrála zhruba patnáct minut před plánovaným výkopem.

Foto: Twitter

Fernando Alcaraz Bernal

Článek

Právě probíhala rozcvička před zápasem San Gines de la Jara a Montecasillas, když se najednou devatenáctiletý asistent rozhodčího Fernando Alcaraz Bernal skácel na trávník a upadl do bezvědomí. Jeho tělo bylo v křeči a došlo k zástavě srdce. Ani přes veškerou pomoc se mladíka nepodařilo zachránit.

Minutou ticha vyhaslý život mladého rozhodčího uctily hráčky Barcelony a Levante před finálovým zápasem Španělského poháru. Rozhodčí nastoupili s černými páskami na rukou. Soustrast vyjádřila místní fotbalová federace i například starostka Cartageny, ze které Bernal pocházel.

„Jsme zděšeni úmrtím tak mladého chlapce. Dnešek je pro sport velmi smutným dnem," stálo v prohlášení. „Upřímnou soustrast rodině a přátelům. Sdílíme váš smutek s vámi," dodala starostka.

Reklama

Související témata: