Hlavní obsah

Ostrá kritika Hazarda. Nikdy to nebyl profesionál! tvrdí bývalá opora Chelsea

Dublin/Praha

Belgický fotbalista Eden Hazard to během svého angažmá v Realu Madrid schytává ze všech stran. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici RTE se do něj pustil i bývalý záložník Chelsea a bývalý irský reprezentant Damien Duff. Ten se do Hazarda opřel kvůli jeho nevýrazným výkonům za Bílý balet i kvůli jeho problémům s váhou. Podle Duffa belgický forward nikdy nebyl profesionálem na úrovni, jakou oplývají největší hvězdy světového fotbalu.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Fotbalista Reale Madrid Eden Hazard sleduje dění na hřišti v utkání semifinále Ligy mistrů proti Chelsea.

Článek

Na Ostrovech zářil, ve Španělsku už to taková sláva není. Záložník Realu se potýká se zdravotními problémy od té doby, co v létě 2019 přestoupil do Madridu z londýnské Chelsea. Duff si myslí, že za to může Hazardova mentalita.

„Spoléhá se na rychlost a na to, že umí obejít hráče, ale je mu 30 a všichni víme, že po tomhle věku to s těmito vlastnostmi jde trochu z kopce," řekl bývalý hráč Chelsea se stovkou reprezentačních startů na svém kontě.

„Nikdy to nebyl špičkový profík. Neměl ten drajv, co mají Messi nebo Ronaldo. Kdyby ho měl, tak bychom ho s nimi srovnávali," myslí si Duff. „Objevil se v předsezonní přípravě Realu tlustý, říkejte tomu, jak chcete. Měl nadváhu poté, co za něj Galacticos zaplatili 160 milionů eur (přes 4 miliardy korun)," nebral si bývalý středopolař servítky.

Duff dále v rozhovoru připomněl, že Hazard má za sebou už 11 zranění během profesionální kariéry a pak se ještě jednou vrátil k problémům s váhou.

„Když vás Real Madrid podepíše za 160 milionů eur, přijdete v nejlepší formě svého života. On byl tlustý, protože se zrovna vrátil z dovolené. Tohle já opravdu nepochopím," dodal Duff.

Reklama

Související témata: