Hlavní obsah

Ovlivňuje naše emoce! Hráčky běsní, nechtějí hrát, protože činovníci podrželi neoblíbeného trenéra

Spor španělské fotbalové federace s hráčkami o změnu trenéra nejspíš vyústí v odchod patnáctky reprezentantek z národního týmu. Fotbalistky požadovaly odchod kouče Jorgeho Vildy a hrozily, že se vzdají reprezentace, pokud trenér u mužstva zůstane. Funkcionáři jim ale odmítli vyhovět.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Kouč španělských fotbalistek Jorge Vilda.

Článek

Vedení federace oznámilo, že dostalo od patnáctky hráček identické emaily s požadavkem na trenérův odchod s tím, že aktuální situace "výrazně ovlivňuje jejich emocionální stav a zdraví". V čem konkrétně spočívá problém, funkcionáři neupřesnili, nezveřejnili ani jména hráček, které po propuštění kouče volají. Podle španělských médií ale mezi nimi není držitelka Zlatého míče pro nejlepší hráčku světa Alexia Putellasová.

"Federace nedovolí hráčkám zpochybňovat kontinuitu reprezentačního trenéra a jeho týmu, to není jejich odpovědnost," uvedlo vedení svazu v prohlášení s tím, že ve sportovních otázkách se nenechá od hráček do ničeho tlačit.

Podle španělských pravidel je odmítnutí reprezentace vážným prohřeškem a hráčkám za něj hrozí vyloučení z týmu na dva až pět let. Federace sice aplikaci trestu neplánuje, zdůraznila ale, že tyto fotbalistky nebude povolávat, dokud neuznají svou chybu a neomluví se.

Reklama