Hlavní obsah

Plašil se možná vrátí do Francie, zajímá se o něj Marseille

MARSEILLE

Francouzský fotbalový klub Olympique Marseille se zajímá o českého reprezentačního záložníka Jaroslava Plašila, který pomohl k záchraně Osasuně Pamplona ve španělské La Lize. Plašil by se tak mohl po více než roční přestávce vrátit opět do Ligue 1. Marseille navíc trénuje Didier Deschamps, který Plašila zná z působení v Monaku.

Článek

Plašil se sice se svou Osasunou musel spokojit s bojem o udržení ve španělské nejvyšší soutěži, byl však jedním z nejlepších hráčů svého týmu v sezóně. V posledním kole navíc přispěl jednou brankou k vítězství nad Realem Madrid 2:1.

Deschamps o Plašilových kvalitách ví. Jako trenér jej vedl v Monaku, v roce 2004 se dokonce se svým týmem probojoval do finále Ligy mistrů. Plašil však v létě předloňského roku odešel do Pamplony.

„Ano, Plašil je součástí dlouhého seznamu hráčů, o které máme zájem,“ potvrdil prezident Olympique Marseille Pape Diouf. „Musíme také respektovat názory Didiera Deschampse,“ dodal Diouf.

„V minulých letech jsme hodně investovali na posílení ofenzivních hráčů. Máme tak nejsilnější útok v lize. Nyní by bylo rozumné věnovat se posílení obrany a zálohy,“ vysvětlil záměry letní přestupové politiky Marseille, který obsadil v nedávno skončeném ročníku Ligue 1 druhé místo a zajistil si postup do Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: