Hlavní obsah

Potvrzeno! Zidane končí na lavičce Realu Madrid. Kdo jej nahradí?

Madrid/Praha

Očekávaný konec, ale za trochu jiných podmínek. Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane po pěti letech u španělského týmu končí na vlastní žádost. Po sezoně, ve které Real přišel o titul v La Lize a byl vyřazen v semifinále Ligy mistrů to byl očekávaný krok. Zidane svůj odchod oznámil kádru i prezidentovi klubu Florentinu Perézovi krátce předtím, než domácí stadion bílého baletu zachvátily plameny.

Foto: Susana Vera, Reuters

Kouč Realu Madrid Zinedine Zidane v úvodním semifinále Ligy mistrů.

Článek

Konec spekulacím. Bývalý francouzský fotbalista a trenér Zinedine Zidane po pěti letech končí na lavičce Realu Madrid. Z týmu odchází na vlastní žádost. Své rozhodnutí ve středu večer oznámil kádru i prezidentovi klubu Florentinu Perézovi.

Téměř ve stejnou dobu zachvátily rekonstruovaný domácí stadion bílého baletu plameny a ohrozily renovaci za téměř 15 miliard korun. Španělský klub tak rovnou obdržel dvojitou ránu.

Zidane s Realem dokázal třikrát za sebou vyhrát Ligu mistrů v letech 2016-18. V roce 2017 jeho svěřenci ovládli také španělskou ligu. V letošní sezoně však musel s týmem zkousnout hořké vyřazení od Chelsea v semifinále Ligy mistrů a také skutečnost, že titul v La Lize jim vyfoukl městský rival.

Nyní se spekuluje o možném nástupci slavného trenéra. Ve stejný den jako Zidane oznámil konec v italském Interu Milán trenér Antonio Conte, který je s pozicí u Realu často spojován. Hovoří se také o Massimilianovi Allegrim nebo o klubové legendě Raúlovi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: