Hlavní obsah

Přiletěl z Afriky a skolil Barcelonu. Jako sen, radoval se útočník Bilbaa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vystoupil z letadla, nazul kopačky a knokautoval jednu z nejtěžších vah španělské kopané. Iñaki Williams z Bilbaa rozsekl středeční čtvrtfinále španělského poháru proti Barceloně (4:2), v prodloužení vstřelil vítězný gól a navrch asistoval u poslední branky, o niž se zasloužil jeho mladší bratr Nico. „Jsem jako ve snu,“ culil se ghanský forvard.

Foto: Profimedia.cz

Iñaki Williams sestřelil Barcelonu.

Článek

Ne, nejde o tiskařského šotka. Starší z bratří Williamsů coby Ghaňan opravdu kope za Bilbao, klub baskických patriotů, který do svých řad cizince nepouští. A to jen díky tomu, že právě v Bilbau se narodil. I tak si ale občas odskočí do Afriky reprezentovat zemi, odkud pochází oba jeho rodiče. Přesně tak, jako tomu bylo před soubojem s Barcelonou.

Ještě v pondělí večer se Williams nacházel v Pobřeží slonoviny, které hostí probíhající Africký pohár národů. Do posledního duelu skupiny B proti Mozambiku naskočil v závěru, Ghana vedla o dvě branky a v poklidu si kráčela pro postup. Pak ale přišel totální výbuch, remíza 2:2 a cesta ambiciózní země šampionátem skončila dříve, než vůbec stihla začít.

O den později už Williams sedal na letadlo a noc na středu strávil ve vzduchu. Okolo šesté hodiny ranní přiletěl do Paříže, kde už na něj čekal připravený tryskáč směr Bilbao. Čtvrtfinále Copa del Rey, a ještě proti Barceloně? To prostě stihnout musel!

Večerní střetnutí s katalánským velkoklubem pochopitelně začal v roli náhradníka, po hodině od úvodního hvizdu se ale na trávník podíval. S nerozhodným stavem 2:2 se mu do konce řádné hrací doby nic udělat nepodařilo, prodloužení ale přineslo jinou pohádku. Se šťastným koncem pro Bilbao.

105. minuta, přesné zakončení ghanského střelce k zadní tyči. 3:2! Nastavený čas prodloužení, šťastná teč zpětné přihrávky směrem k sourozenci Nicovi (který mimochodem reprezentuje Španělsko) a konec. Jak zápasu, za postupového stavu 4:2 pro Bilbao, tak šancí slavné Barcelony na zisk španělského poháru.

„Všechno je naprosto perfektní. Před pár dny jsem si ani nedokázal představit, že budu u toho. Děkuji Bilbau, že na mě čekalo s otevřenou náručí. To, že to takhle dopadlo, je asi osud,“ culil se hrdina večera, který rozhodl vypjatý duel gólem a asistencí.

Pokud tedy občas pochybujete, že všechno zlé je k něčemu dobré, starší z Williamsů jasně demonstroval, že není od věci doufat v opak. Vždyť celý příběh započal ghanským zkratem v utkání proti Mozambiku…

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články