Hlavní obsah

Prokurátor žádá pro čtyři muže za pověšenou figurínu Viníciuse čtyřleté vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madridská prokuratura požaduje pro čtveřici mužů za pověšení figuríny fotbalisty Realu Viníciuse Júniora čtyři roky vězení. Objevila se na mostě u tréninkového centra Realu na konci ledna před zápasem Španělského poháru proti Atléticu. Agentura AP uvedla, že muži obvinění z rasismu by také podle návrhu prokurátora měli zaplatit dohromady 6000 eur (146 tisíc korun).

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Brazilská žena ukazuje červenou kartu na projev solidarity s Viníciusem.

Článek

Třiadvacetiletý útočník je při zápasech ve Španělsku často terčem rasistických nadávek od fanoušků soupeřů. Ráno 26. ledna před derby s Atléticem se figurína oblečená v dresu brazilské hvězdy objevila na mostě s transparentem „Madrid nenávidí Real“.

Pachatelé jsou členy tvrdého jádra fanoušků Atlética, které se podle prokuratury „ideologicky ztotožňuje s extrémní pravicí“. Někteří z nich mají kriminální minulost. Za zločiny z nenávisti soud ve Španělsku obvykle posílá do vězení na rok až čtyři.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články