Hlavní obsah

Real Madrid - Vallecano 2:1Real Madrid po dvou porážkách v lize zabral

Fotbalisté Realu Madrid po dvou porážkách z minulého týdne zdolali ve 36. kole španělské ligy 2:1 Vallecano a dva zápasy před koncem se posunuli na druhé místo tabulky. Na prozatímní pozici vicemistra za již jistým šampionem Barcelonou vystřídali městského rivala Atlético, které neudrželo třígólové vedení na hřišti Espaňolu a s týmem bojujícím o záchranu remizovalo 3:3.

Foto: Violeta Santos Moura, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z gólu v utkání s Vallecanem.

Článek

Fotbalisté Realu oblékli před utkáním dresy se jmenovkou a číslem 20 svého spoluhráče Vinícia Juniora, jenž byl v nedělním utkání ve Valencii již poněkolikáté v této sezoně terčem rasistických urážek. Podporu své hvězdě, jež sledovala zápas kvůli problémům s kolenem jen z čestné lóže po boku prezidenta klubu Florentina Péreze, projevili i fanoušci. Symbolicky ve 20. minutě povstali, tleskali a skandovali Viníciovo jméno.

O jedenáct minut později otevřel skóre kapitán Karim Benzema, jenž obešel brankáře a zakončil do odkryté branky. V 84. minutě vyrovnal Raúl de Tomás, ale minutu před koncem řádné hrací doby po náběhu do vápna rozhodl placírkou Rodrygo. Po vstřelení gólu Brazilec sevřel ruku v pěst v gestu symbolizujícím boj proti rasismu a věnoval tak vítězný gól svému krajanovi Viníciovi. Real uspěl po drtivé porážce 0:4 s Manchesterem City v semifinálové odvetě Ligy mistrů a následné prohře 0:1 ve Valencii.

Atlético mělo utkání na hřišti Espaňolu výborně rozehrané, a když Yannick Carrasco zvýšil krátce po začátku druhého poločasu na 3:0, zdálo se, že madridský tým si jde za výhrou a druhou příčku udrží. Zoufale bojující domácí ale díky třem gólům mezi 64. a 79. minutou srovnali a v duelu s favoritem získali alespoň bod. V tabulce jsou však předposlední s tříbodovou ztrátou trio týmů před sebou.

Teoretickou naději na postup do Ligy mistrů si udržel Villarreal díky vítězství 2:0 nad Cádizem. Oba góly vstřelil v prvním poločase Nicolas Jackson, nulu ve svém 1000. profesionálním zápase vychytal bývalý španělský reprezentant Pepe Reina. Villarreal na pátém místě ztrácí na čtvrtý San Sebastian pět bodů.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
Elche - FC Sevilla 1:1 (25. Morente - 10. Lamela)
Villarreal - Cádiz 2:0 (21. a 45.+2 Jackson)
Real Madrid - Vallecano 2:1 (31. Benzema, 89. Rodrygo - 84. De Tomás)
Betis Sevilla - Getafe 0:1 (69. Alderete)
Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 3:3 (64. Montes, 76. Joselu z pen., 79. Souza - 21. Saúl, 45.+1 Griezmann, 46. Carrasco).

Reklama

Související témata: