Hlavní obsah

Real se trápil s trpaslíkem, Ancelotti zuří kvůli trávníku. Výmluvy, vzkazuje kouč soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo čekal, že Real Madrid svého soka ze čtvrté ligy rozdrtí, mýlil se. Poslední vítěz Ligy mistrů se na triumf ve španělském poháru 1:0 na hřišti Cacereňa pořádně natrápil. „V žádném okamžiku to nebylo vyrovnané utkání, ale naše lepší individuální kvality zastavilo hřiště, na kterém se nedalo přihrávat po zemi,“ stěžoval si po utkání kouč Carlo Ancelotti.

Foto: ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti v utkání španělské La Ligy proti Valladolidu.

Článek

„Pro mě tohle není fotbal, ale jiný sport. Je na tom hezké, že malé týmy mohou najednou bojovat a soutěžit s těmi většími. Je to dobré pro fanoušky, ale ti chtějí vidět také krásné zápasy," prohlásil po úterním duelu 63letý kouč.

Bílý balet byl možná aktivnější, držení míče měl ale „jen" 56 procent, na střely prohrál 7:9, naopak pokusy na branku vyzněly 4:1 v jeho prospěch. V základní sestavě pak nastoupili poslední vicemistři světa Aurélien Tchouaméni a Eduardo Camavinga, talentovaný Rodrygo, zkušený Eden Hazard nebo španělský křídelník Marco Asensio.

„Hráli jsme velmi dobře, ale neměli jsme šanci pořádně zpracovat míč. Jinak panuje spokojenost, máme čisté konto. Menší rychlejší hráči to měli na terénu těžší, ale hlavní je postup," dodal Ancelotti.

Reakce trenéra čtvrtiligového Cacereňa Julia Cobose na sebe nenechala dlouho čekat. Slovy svého protivníka byl překvapen.

„Myslím, že to byl fotbal. Kromě toho je Ancelotti zkušený a nastoupil už na mnohem horších terénech. Netvrdím, že hřiště bylo dobré, ale bylo pro všechny stejné. Techničtější hráči tak potřebovali ke kontrole míče místo jednoho doteku dva, horší místo tří čtyři. Jsou to jen výmluvy," nebral si Cobos servítky.

Připomněl, že o kolo dříve dokázal Real Sociedad vyhrát na půdě Corii rovněž ze čtvrté ligy 5:0 a nikdo si nestěžoval. „Real Madrid hodně trpěl, nemohou být šťastní ani spokojení. Škoda, že rozhodla jedna individuální akce Rodryga," zmiňuje jediný gól utkání ze 69. minuty. „Hřiště bylo špatné, dost měkké a hodně jsme podkluzovali. Ale pro všechny stejné,“ souhlasil útočník domácích Iván Fernández.

Fotbalisté Cacereňa tak dalšího velkého skalpu nedosáhli, v předešlém kole Copa del Rey totiž vyřadili aktuálně dvanáctý klub La Ligy Gironu. Naopak Real Madrid se může těšit na osmifinále a usilovat o trofej, kterou naposledy získal v sezoně 2013/2014.

Reklama