Hlavní obsah

Real vítězí i bez stoperů. Světový rekord, vtipkoval Ancelotti a srovnával Bellinghama se Zidanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I s poslepovanou obranou ovládli fotbalisté Realu Madrid šlágr španělské La Ligy. V duelu dvou prvních týmů tabulky rozdrtili Gironu 4:0 a upevnili si vedení v tabulce. Zářilo hlavně ofenzivní trio Vinícius Júnior, Jude Bellingham a Rodrygo. Naopak se zdá, že Girona narazila na svůj strop. „Tohle není naše úroveň,“ prohlásil po utkání kouč Míchel.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Záložník Jude Bellingham z Realu Madrid (vpravo) slavící svou branku v zápase s Gironou

Článek

Zatímco Míchel sledoval zápas kvůli červené kartě z předešlého kola jen z prosklené lóže stadionu Santiago Bernabéu, domácí trenér Realu Carlo Ancelotti tradičně řídil svůj mančaft od postranní čáry. A důvod k úsměvu měl od první branky Vinícia v 6.minutě až do závěrečného hvizdu. Statistici Gironě nenapočítali ani jednu přímou střelu na branku.

„Komplexní výkon po všech směrech. Vzhledem k problémům, jaké máme, jsme do zápasu šli s velkou pokorou,“ pravil Ancelotti. Co tím myslel? Zejména situaci v obraně, mimo hru totiž byli všichni čtyři stopeři – Nacho, David Alaba, Eder Militao a nakonec také Antonio Rüdiger. Do středu obrany se tak postavili bek Dani Carvajal a defenzivní záložník Aurélien Tchouaméni.

„Asi jsme vytvořili světový rekord při hře bez stoperů. Carvajal na této pozici netrénuje nijak extra. Řekl mi, že je mu jedno, jestli hraje vlevo, vpravo, nebo uprostřed. Vypadá, že tam odehrál 400 zápasů,“ chválil trenér nejen Carvajala, ale celý tým včetně Bellinghama.

Dvacetiletý Angličan vstřelil už 16 ligových gólů, což se ve 21. století žádnému záložníkovi Realu během jedné sezony nepovedlo. „Jsou věci, ve kterých mi připomíná Zinédina Zidana. Zidane byl technicky lepší, Jude má ale lepší zakončení,“ porovnával Ancelotti s legendou Bílého baletu.

Na kolika gólech se Bellingham zastaví, ukáží následující měsíce. Do konce sezony zbývá ještě 14 kol a na Realu doufají, že podvrtnutý kotník ze zápasu s Gironou nebude znamenat dlouhodobou absenci. Real si sice upevnil vedení, pětibodový náskok ale může jednoduše ztratit.

Na zaváhání číhá především druhá Girona. „Musíme mít pokoru a uvědomit si, kde jsme. Chtěli jsme Realu konkurovat, ale nestalo se, to může tak pět týmů na světe. Naše pozice je však výsadní. Musíme pracovat na tom, abychom byli v Evropě. Za námi je Barcelona, Atlético, Bilbao nebo Betis. Nikdy jsem neměl pocit, že bychom mohli vyhrát titul. Ale pořád žijeme ve snu,“ shrnul Míchel.

Reklama