Hlavní obsah

Hložek: Obrovská euforie i z lavičky. Na hřišti by to ale přece jen bylo lepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do víkendového šlágru fotbalové bundesligy s Bayernem naskočil až krátce před začátkem nastavení, i tak ale zapsal největší minutáž ze všech tří českých reprezentantů v kádru Leverkusenu. A když jeho kolega Jeremie Frimpong uzavřel skóre na konečných 3:0, byl na hřišti. Adam Hložek společně se svými kumpány míří za historickým úspěchem, tedy vůbec prvním titulem v dějinách klubu. „Ale stále nás čeká ještě hodně zápasů,“ varoval.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Matěj Kovář, Adam Hložek, trenér Xabi Alonso a Borja Iglesias (zleva) slaví vítězství Leverkusenu nad Bayernem

Článek

Leverkusen (od našeho zpravodaje)  Když převlečený po utkání procházel novinářskou mixzónou, žádost o krátké interview v češtině jej asi mírně zaskočila. I tak k němu ale útočník národního týmu svolil a pro Sport.cz se podělil o bezprostřední pocity.

Zápas v takové atmosféře si hráč užije, i když naskočí jen na závěrečných pár minut, že?

Samozřejmě. Už jak jsme vedli 2:0, tak byla cítit obrovská euforie. Nastoupil jsem a ještě se nám povedlo zvýšit. Skvělý zážitek. Bylo až neskutečné, co jsme předvedli na hřišti proti Bayernu.

Je pravda, že jste slavného soupeře naprosto přejeli. Čím to?

Myslím, že jsme měli vynikající nastavení a byli výborně nachystaní. Hlavně takticky. Věděli jsme přesně, kudy Bayern hraje. To přesně ukazuje, že Xabi Alonso je výborný trenér. Jsem rád, že můžu být součástí takového týmu.

Upřímně, čekal jste vy osobně tak suverénní výhru?

Věřil jsem, že bychom je mohli porazit. Ale určitě ne takovým rozdílem. Myslím, že měli snad jednu střelu na bránu. To ukazuje, jak skvěle jsme hráli, takže jsem samozřejmě spokojený.

Přijde vám, že vás působení v tak výborném mančaftu neustále posouvá? Ať už fotbalově, nebo mentálně…

Jednoznačně. Všichni jsme na vlně, máme sérii jednatřiceti zápasů po sobě, které jsme neprohráli. To jen ukazuje kvalitu týmu. Ale musíme i tak stále pracovat a pořád se posouvat.

Většinu zápasu jste strávil mezi náhradníky. Jaké to je, prožívat góly Bayernu na lavičce?

Na hřišti by se určitě prožívaly o něco lépe, ale i z té lavičky to je super. Jsme jeden tým, takže jsme měli radost všichni. Ještě k tomu když se hrálo proti Bayernu.

Druhému Bayernu jste odskočili, teď disponujete pětibodovým náskokem. Je čas nahlas říkat, že vaším cílem je titul?

Vnímáme, že na Bayern máme pět bodů, ale pořád se musíme soustředit na sebe. Tedy předvádět stále stejné výkony a vyhrávat zápasy. Stále nás čeká ještě hodně zápasů.

A co individuální cíle? Snažit se o větší minutáž?

Pochopitelně bych se chtěl dostat do sestavy, ale momentálně máme super formu, pořád se vyhrává. Takže jen se neustále posouvat. Nějaké konkrétnější cíle nemám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články