Hlavní obsah

Realu Madrid se krátce před startem sezony vážně zranil brankář Courtois

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Realu Madrid se krátce před startem sezony španělské fotbalové ligy vážně zranila brankářská jednička Thibaut Courtois. Úřadující vicemistr dnes uvedl, že si jednatřicetiletý Belgičan přetrhl vaz v levém kolenu a půjde na operaci. Podle médií se Courtois zranil při tréninku. Španělský velkoklub se tak ohlíží po náhradě, nabízí se i příchod Davida de Gey z trhu volných hráčů.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Realu Madrid Thibaut Courtois se vážně zranil.

Článek

Jeden z nejlepších evropských gólmanů chytá v Realu od roku 2018, kdy přišel z Chelsea. V madridském velkoklubu mimo jiné Courtois získal dva ligové tituly a loni vyhrál Ligu mistrů. Real přitom už po minulé sezoně přišel o kapitána a kanonýra Karima Benzemu, jenž po vypršení smlouvy odešel do Saúdské Arábie. V sobotním úvodním utkání ligové sezony proti Bilbau se do branky nejspíš postaví ukrajinský náhradník Andrij Lunin.

Mužstvo trenéra Carla Ancelottiho tak těsně před startem nového ročníku schytalo trvdý direkt. Na soupisce A-týmu totiž při absenci zdravotně indisponovaného Courtoise figuruje jen jediný brankář, právě zmíněný Lunin, jenž coby dvojka naskočil za poslední dvě sezony pouze do šestnácti soutěžních duelů.

Zapeklitá situace bude zřejmě mít za následek posun jednoho z gólmanů třetiligové rezervy o úroveň výše. Volba padne pravděpodobně na 21letého Maria de Luise, dosavadní jedničku B-týmu, ačkoliv na jeho soupisce figuruje i stejně starý Lucas Cañizares, syn bývalého španělského reprezentanta Santiaga.

Bílý balet se ale zřejmě bude ohánět i na přestupovém trhu. Ve španělských médiích se spekuluje o tom, že by na Santiago Bernábeu po nedávném konci v Manchesteru United mohl zamířit 32letý Španěl David de Gea, který je momentálně volným hráčem. Real prý také uvažuje o investici do dvou brankářů pod smlouvou, konkrétně se skloňují jména 32letého marockého reprezentanta Jasína Búnúa ze Sevilly a o deset let mladšího Gruzínce Giorgi Mamardashviliho z Valencie. Případná jednání budou muset být, vzhledem k víkendovému startu ligového pelotonu, každopádně zatraceně rychlá.

Reklama

Související témata: