Hlavní obsah

Trenér pochválil Juráska, Pepe dráždil fanoušky, Porto tepe do rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborná soutěžní premiéra. První ostrý zápas, první trofej. Český fotbalový obránce David Jurásek z Benfiky Lisabon odehrál druhý poločas v bitvě o portugalský Superpohár proti FC Porto a výkonem na hřišti přispěl k pohnutí bezbrankového stavu na konečných 2:0. Pak se mohl pomazlit s pohárem, trenér Benfiky Roger Schmidt se o něm po utkání zmínil.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Fotbalisté Benfiky Lisabon se radují ze zisku portugalského Superpoháru po výhře 2:0 nad FC Porto.

Článek

Jurásek začal na lavičce, přednost v Superpoháru proti Portu dostal od první minuty Mihailo Ristič, jehož po přestávce na levém kraji obrany nahradil český bek. „Mihailo měl žlutou kartu, nechtěl jsem riskovat, proto jsem tam poslal Juráska," vysvětlil pro klubový web Schmidt.

„Jít takhle do takového zápasu není jednoduché. (Jurásek) Dobře bránil, párkrát se zapojil do útoku. V klubu, jako je Benfica, to není snadné. Jsou tu velká očekávání, už to chápe," dodal kouč portugalského mistra k českému reprezentantovi.

Jurásek přestoupil do lisabonského kolosu v létě za 14 milionů eur ze Slavie (334 milionů korun). Zvyká si. „Druhý poločas odehrál bez kompromisů, ale i bez brilantnosti," shrnul krátce jeho Juráskovo vystoupení list A Bola.

Bývalý hráč Mladé Boleslavi či Slavie byl u jednoho důležitého momentu, v samém závěru ho zezadu nakopl obránce Porta Pepe a sudí Luís Godinho ho po prozkoumání záběrů u videa za zákrok na Juráska vyloučil. Emoce létaly, Pepe měl při odchodu ze hřiště sundaný dres a ukazoval ho směrem k fanouškům Benfiky. Dráždil je.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Obránce Porta Pepe ukazuje dres směrem k fanouškům Benfiky.

Porto, jemuž ještě v závěru nebyla uznána kontaktní branka kvůli ruce, se vztekalo a šilo do rozhodčího Godinha. „Pro Porto je s tímto rozhodčím prakticky nemožné dohrát v jedenácti," napsal portský klub už v referátu ze zápasu na svých stránkách. Mimochodem impulzivní kouč Porta Sérgia Conceicao viděl v závěru Superpoháru také červenou kartu a ve své trenérské kariéře už byl vyloučen počtyřiadvacáté.

Porto pak vydalo prohlášení, v němž říká, že Godinho dosud pískal 23 zápasů Porta a 23 Benfiky. „Faktem také je, že Godinho vyloučil sedmkrát hráče Porta a ani jednoho Benfiky. Faktem je, že včera vyloučil Pepeho, kapitána Porta, a zároveň nevyhodil Joaa Nevese, který byl v 50. minutě ušetřen před druhou žlutou kartou. Je faktem, že tento trend byl v utkání zdůrazněn a mohl mít vliv na výsledek. Je faktem, že některé zápasy Porta byly poznamenány bizarními rozhodnutími Luíse Godinha," uvedlo Porto.

Portugalská liga začíná o víkendu, oba účastníci Superpoháru do ní vstoupí až v pondělí. Porto hraje na půdě Moreirense, Benfica se představí venku proti Boavistě Porto.

Reklama

Související témata: