Hlavní obsah

Atlético - Real Madrid 2:0Rojiblancos nakročili do čtvrtfinále Španělského poháru. Real utrpěl druhou porážku v řadě

Fotbalisté Realu Madrid prohráli v úvodním osmifinále Španělského poháru na půdě městského rivala Atlétika 0:2. Bílý balet tak po sérii 22 vyhraných soutěžních zápasů podruhé za sebou utrpěl porážku, když o víkendu v lize podlehl domácí Valencii 1:2. V dresu Rojiblancos si v základní sestavě odbyl obnovenou premiéru navrátilec Fernando Torres.

Foto: Juan Medina, Reuters

Stoper Atlétika Madrid José María Giménez de Vargas (uprostřed) slaví se spoluhráči Diegem Godínem (vlevo) a Ardou Turanem gól proti Realu.

Článek
Fotogalerie

Atlético si zajistilo výhodnou pozici do venkovní odvety v příštím týdnu díky povedené druhé půli. Nejprve po zákroku Sergia Ramose proměnil penaltu sám faulovaný Raúl García a v 76. minutě hlavou po rohovém kopu zvýšil José María Giménez.

To už nebyl na hřišti domácí útočník Torres, po návratu odehrál hodinu. Krátce po jeho vystřídání naopak přišel na trávník hostující lídr a favorit na Zlatý míč FIFA Cristiano Ronaldo, který tentokrát začal jen na lavičce.

Atlético potvrdilo, že se mu proti Realu v poslední době daří. Od květnové porážky ve finále Ligy mistrů zvítězilo ve třech ze čtyř duelů s Bílým baletem - na začátku sezóny nad ním vyhrálo ve španělském Superpoháru a v září ho porazilo na jeho stadiónu i v lize.

Španělský pohár, osmifinále - 1. zápasy:
Atlético Madrid - Real Madrid 2:0 (0:0)
Branky: 58. García, 76. Giménez.
Villarreal - Real Sociedad 1:0 (0:0)
Branka: 71. Čeryšev.
Almería - Getafe 1:1 (0:1)
Branky: 58. Verza z pen. - 22. Verza vlastní.
Valencia - Espaňol 2:1 (1:0)
Branky: 10. Gaya, 86. Negredo z pen. - 60. Stuani.
Který tým postoupí do čtvrtfinále Španělského poháru?
Atlético Madrid
57,2 %
Real Madrid
42,8 %
Celkem hlasovalo 7115 čtenářů.

Reklama

Související témata: