Hlavní obsah

Rubialese kvůli polibku po finále MS fotbalistek vyšetřují i ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský sportovní tribunál dnes zahájil řízení s předsedou národní fotbalové federace Luisem Rubialesem kvůli tomu, že po vítězném finále mistrovství světa políbil na ústa jednu z reprezentantek Jenni Hermosovou. Viní ho ze „závažného pochybení“. Podle Národní sportovní rady by měl být Rubiales obviněn z „velmi závažného pochybení“, což by podle agentury Reuters umožnilo mu s okamžitou platností pozastavit výkon funkce.

Foto: Profimedia.cz

Šéf španělského fotbalu Luis Rubiales.

Článek

K tomu na dnešní tiskové konferenci vyzval i ministr sportu Miquel Iceta. Vláda podle něj považuje Rubialesovo chování za velmi vážný prohřešek, zneužití pravomoci a poškození obrazu fotbalu.

Rubiales následně zveřejnil prohlášení, v němž uvedl, že se bude dál hájit, aby dokázal pravdu. Zároveň odsoudil „bezprecedentní politický a mediální lynč“, kterému čelí.

Pětačtyřicetiletý funkcionář byl obviněn ze sexuálního násilí poté, co při dekorování mistryň světa po finálové výhře 1:0 nad Anglií v Sydney každou hráčku objal a líbal na tváře. Hermosovou ale políbil přímo na ústa. Rubialese už kvůli tomu dříve suspendovala mezinárodní federace FIFA a případem se zabývá. Ve Španělsku se přesto rozhodli pro vlastní vyšetřování.

O osudu Rubialese jednala i vláda. Jeho odchod mimo jiné požaduje vedení španělské ženské ligy i samotné reprezentantky. Ty pohrozily, že dokud bude v čele svazu, nebudou reprezentovat. Rubiales odstoupit odmítl.

Reklama