Hlavní obsah

S titulem jsme se pořád nerozloučili, řekl kouč Barcelony Koeman

Barcelona

Podle trenéra Ronalda Koemana se fotbalisté Barcelony navzdory další bodově ztrátě ve španělské lize s titulem nerozloučili. Věří, že situace se může obrátit. Katalánský tým doma v sobotním 14. kole remizoval s Valencií 2:2 a z páté pozice mu chybí osm bodů na vedoucí Atlético Madrid, které navíc odehrálo o zápas méně.

Foto: Albert Gea, Reuters

Trenér Barcelony Ronald Koeman (vlevo) a jeho svěřenec Lionel Messi.

Článek

Hosty poslal do vedení na Camp Nou v 29. minutě Mouctar Diakhaby. V nastavení úvodního dějství neproměnil domácí kapitán Lionel Messi penaltu, vzápětí ale srovnal hlavou. Argentinský útočník vstřelil za Barcelonu 643. soutěžní gól, čímž vyrovnal legendárního Pelého v počtu branek za jeden klub. Vedení na stranu Koemanova celku strhl po změně stran Ronald Araujo. Dělbu bodů zařídil Maxi Goméz.

"Blaugrana" ztratili body v sedmi ze 13 duelů v ligové sezoně. "S titulem jsme se pořád nerozloučili. Ve hře zbývá spousta bodů, je to velmi náročná sezona. Za dva měsíce může být všechno jinak. Musíme bojovat, abychom dohnali bodovou ztrátu," řekl Koeman pro deník Marca.

U svých svěřenců postrádal větší soustředění. "Bylo to náročné utkání. Obrátili jsme skóre, ale musíme se víc koncentrovat. Měli jsme šance, jenže v určitých chvílích jsme se nesoustředili," uvedl sedmapadesátiletý Nizozemec, který se mužstva ujal v srpnu.

"Valencie dobře bránila. Ve druhé půli jsme se snažili vyhrát, ale nevytvořili jsme si toho tolik, kolik bychom chtěli. Hráli jsme nevyrovnaně. Ztráceli jsme míče v nebezpečných prostorech," uvedl někdejší hráč PSV Eindhoven, Ajaxu Amsterodam či Barcelony, s níž mimo jiné vyhrál čtyřikrát ligu a v roce 1992 poprvé v klubové historii i Ligu mistrů, tehdy pod názvem Pohár mistrů evropských zemí.

Reklama

Související témata: