Hlavní obsah

Atlético - Valladolid 3:0San Sebastian ve španělské lize podeváté za sebou zvítězil, uspělo i Atlético a Sevilla

Aktualizováno

Fotbalisté San Sebastianu zvítězili v 18. kole španělské ligy na hřišti Vallecana 2:0 a připsali si devátou soutěžní výhru za sebou. Rozjetý Real Sociedad si v tabulce upevnil třetí místo a bodově dotáhl druhý Real Madrid, který však odehrál o dva zápasy méně. Čtvrté Atlético v Madridu hladce porazilo nováčka Valladolid 3:0. FC Sevilla doma udolala Cádiz 1:0 a opustila předposlední pozici.

Foto: Susana Vera, Reuters

Antoine Griezmann přispěl k triumfu Atlétika Madrid jedním gólem.

Článek

Tým ze San Sebastianu v 15. minutě poslal do vedení Sörloth. Norský útočník se trefil v pátém ligovém duelu v řadě a poosmé v sezoně. Ještě před pauzou zvýšil Barrenetxea z rohu. Rayo prohrálo druhé z posledních tří kol a v neúplné tabulce je deváté.

Atlético rozhodlo o teprve druhé výhře za posledních sedm kol už v úvodní půlhodině. Griezmann nejprve připravil vedoucí gól Moratovi a poté francouzský útočník sám skóroval. Třetí zásah obstaral Hermoso. Sedmnáctý Valladolid v La Lize popáté za sebou prohrál bez vstřelené branky.

Foto: Susana Vera, Reuters

Memphis Depay si odbyl premiéru za madridské Atlético.

Sevilla se hodně trápila i proti Cádizu. Lamelova branka ze závěru první půle neplatila kvůli ofsajdu, hosty dlouho držel Ledesma. Gólmana Cádizu překonal až v 89. minutě Rakitič z penalty, které předcházelo vyloučení hostujícího Aleja po druhé žluté kartě. Sevilla si připsala teprve čtvrté vítězství v ligové sezoně.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Vallecano - San Sebastian 0:2 (15. Sörloth, 36. Barrenetxea)
Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 1:0 (43. Braithwaite)
Atlético Madrid - Valladolid 3:0 (18. Morata, 23. Griezmann, 28. Hermoso)
FC Sevilla - Cádiz 1:0 (89. Rakitič z pen.)

Reklama