Hlavní obsah

Sbohem Ostrovy. Obránce Bellerín se vrací do Barcelony

Fotbalový obránce Héctor Bellerín ukončil smlouvu v Arsenalu a vrátil se do Barcelony. Sedmadvacetiletý krajní bek se svým mateřským klubem, který je jedním ze soupeřů Plzně ve skupině Ligy mistrů, podepsal kontrakt do konce června 2023 s výkupní klauzulí na 50 milionů eur (asi 1,2 miliardy korun).

Foto: Lukas Barth, Reuters

Fotbalový obránce Héctor Bellerín v dresu Arsenalu.

Článek

Absolvent proslulé barcelonské mládežnické akademie La Masia odešel do Arsenalu v roce 2011. Za londýnský tým odehrál 239 soutěžních utkání, vstřelil devět gólů a přidal 29 asistencí, třikrát s "Kanonýry" vyhrál Anglický pohár. Bellerín v minulé sezoně během hostování v Betisu Sevilla získal Španělský pohár.

Barcelona, která ve středu v Lize mistrů na úvod skupiny C přivítá Plzeň, poslala jiného pravého obránce Sergiňa Desta na hostování do AC Milán.

Švýcarský fotbalista Zakaria bude z Juventusu hostovat z Chelsea

Švýcarský fotbalový reprezentant Denis Zakaria bude do konce sezony z Juventusu hostovat v Chelsea. Pětadvacetiletý záložník přišel do Turína letos v lednu, ale podle agentury AFP už s ním trenér Massimiliano Allegri v nabité středové řadě napočítá.

Zakaria bude v Chelsea hostovat za tři miliony eur. Londýnský klub bude mít po sezoně možnost získat ženevského rodáka na přestup za částku, jež se s bonusy může vyšplhat na 33 milionů eur (807 milionů korun).

Čtyřicetinásobný švýcarský reprezentant Zakaria odehrál za Juventus devět ligových zápasů v minulé sezoně a dva v novém ročníku. Středovou řadu turínského klubu v létě posílili mimo jiné hvězdný Paul Pogba či na poslední chvíli Leandro Paredes.

Reklama

Související témata: