Hlavní obsah

Schweinsteiger na roztrhání. Popere se o něj Real s Chelsea

Fotbalový velkoklub Real Madrid se nejspíše zapojí do přetahované o záložníka Bayernu Mnichov a německé reprezentace Bastiana Schweinsteigera. Real má sice zacíleno hlavně na Stevena Gerrarda, pokud by ale jeho přestup z Liverpoolu nevyšel, zkusí zlanařit talentovaného Němce.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Bastian Schweinsteiger

Článek

Cenovka kapitána Liverpoolu však obsahuje závratnou sumu až okolo 35 miliónů liber, což je v přepočtu okolo miliardy korun. Schweinsteiger tak může být velmi vítanou alternativou, zvláště s ohledem na výkony, které předvádí na mistrovství světa v Jižní Africe.

Na Schweinsteigera má ale zálusk nejen madridský klub, ale také angličtí giganti Chelsea a Manchester United. Pětadvacetiletý kreativní středopolař se ale zatím kloní spíše ke španělskému angažmá. Alespoň podle toho, co řekl tamním novinářům. „Má oblíbená barva je bílá,“ naznačil, že by se možná nebránil podepsat smlouvu s Bílým baletem.

Španělé si budou moci Schweinsteigerovy kvality prověřit ve středečním večerním semifinále, v němž se v Durbanu utkají s Německem.

Reklama