Hlavní obsah

Šestnáctiletý talent Barcelony Yamal je nejmladším španělským reprezentantem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý fotbalový talent Lamine Yamal z Barcelony dostal premiérovou pozvánku do španělské reprezentace jako nejmladší hráč v historii. Trenér Luis de la Fuente ho dnes nominoval k nadcházejícím zápasům kvalifikace mistrovství Evropy proti Gruzii a Kypru. Fanoušci Maroka, odkud pochází Yamalův otec, tím přišli o naději, že by mladý útočník mohl nastupovat za jejich zemi.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Lamine Yamal (vpravo) z Barcelony a Alfonso Pedraza z Villarrealu.

Článek

„Byl oporou španělských mládežnických týmů a je to hráč s výjimečnou silou. Vypadá, jako by se ho dotkla boží hůlka. Není to obyčejný hráč,“ řekl De la Fuente na tiskové konferenci. „Sledujeme úroveň hráče, ne věk. Je připravený hrát na nejvyšší úrovni. Je důležitým článkem pro budoucnost,“ dodal na adresu nejlepšího střelce letošního mistrovství Evropy hráčů do 17 let, kde dal Yamal čtyři góly.

V dubnu odchovanec barcelonské akademie debutoval ve španělské lize. V této sezoně odehrál zatím všechny tři zápasy v nejvyšší soutěži, z toho dvakrát nastoupil v základní sestavě.

Reklama

Související témata: