Hlavní obsah

Skandál v Barceloně! Koeman obvinil hráče z úniku informací

Barcelona/Praha

Ve fotbalové Barceloně to znovu vře. Novou zlou krev vyvolal údajně otevřený konflikt mezi trenérem Ronaldem Koemanem a talentovaným 21letým záložníkem Riquim Puigem, jehož nizozemský kouč před celým týmem obvinil z vynášení informací z kabiny. Píše o tom španělský deník El País.

Foto: Laszlo Balogh, ČTK/AP

Trenér Barcelony Ronald Koeman.

Článek

Vztahy mezi Koemanem a členem reprezentační španělské jednadvacítky jsou už delší dobu na bodu mrazu. Vlastně už od příchodu nizozemského kouče k týmu v létě letošního roku, kdy měl Puigovi údajně sdělit, že s ním ve svých plánech na nadcházející sezonu nepočítá. A také to dodržel: opěvovaný mladík z barcelonské akademie La Masia nashromáždil dohromady zatím jen 77 minut, když se třikrát objevil na hřišti při utkáních Ligy mistrů a jen jednou na krátkou chvíli v La Lize.

Sedmapadesátiletý Koeman jako hráč získal s Barcelonou čtyři ligové tituly a pomohl jí také k triumfu v tehdejším PMEZ (dnešní Lize mistrů). V srpnu nahradil na lavičce Quiqueho Setiéna, který byl po zpackané sezoně odvolán po debaklu 2:8 s Bayernem Mnichov ve čtvrtfinále minulého ročníku Ligy mistrů.

Po svém příchodu nizozemský trenér vyhlásil, že je připraven učinit řadu nepopulárních opatření, aby změnil dosavadní zavedené pořádky v klubu. Jejich součástí byl také řez do kádru, který opustili mimo jiné hvězdní Luis Suárez, Ivan Rakitič nebo Arturo Vidal. Svoji touhu opustit Camp Nou vyjádřil i největší klenot týmu Lionel Messi, nakonec ale argentinský driblér zůstal.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zklamaný kapitán Barcelony Lionel Messi po prohře 0:3 s Juventusem v Lize mistrů.

Start do sezony se přesto Blaugranas nepovedl, v současné době figuruje Barcelona na osmém místě neúplné ligové tabulky. Kabina je po nejnovějším incidentu, v němž podle některých zdrojů mělo jít také o informaci, že hráčům se nelíbí Koemanovo rezestavení 4-2-3-1 a požadují návrat k formátu 4-3-3, rozdělená na dva tábory. A obviněný Puig? Těžko říci, zda se skutečně provinění dopustil, ale podle španělských médií už o něho eminentní zájem projevil Leeds z Premier League.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: