Hlavní obsah

Španělský fotbalista Mina byl odsouzen za sexuální zneužití

Španělský fotbalista Santi Mina byl odsouzen ke čtyřletému trestu vězení za sexuální zneužití ženy v roce 2017. Šestadvacetiletému útočníkovi Celty Vigo hrozil až dvojnásobný trest, soud ho ale zprostil obvinění ze znásilnění. Bývalý mládežnický španělský reprezentant vinu popírá a odvolal se k nejvyššímu soudu. Součástí rozsudku je i pokuta 50 000 eur (asi 1,2 milionu korun), Mina se navíc následujících 12 let nesmí pokusit ženu nijak kontaktovat.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Fotbalista Santi Mina v dresu Valencie na archivním snímku z roku 2018.

Článek

Žena obvinila Minu, že ji znásilnil v obytném voze, kam přišla s jeho kamarádem Davidem Goldarem. Její právník uvedl, že Goldar znásilnění nezabránil, a požadoval pro něj trest čtyři a půl roku vězení. Současný hráč Ibizy nakonec vyvázl bez trestu. Oba fotbalisté tvrdili, že sexuální styk se odehrál s ženiným souhlasem.

V době události působil Mina ve Valencii, v roce 2019 se vrátil do mateřského Viga. Za Celtu odehrál v této sezoně 33 ligových utkání a nastřílel sedm branek, klub už ale oznámil, že až do výsledku odvolání vyřadí Minu z kádru.

"Na základě rozsudku soudu v Almerii jsme se rozhodli k disciplinárnímu opatření. Respektujeme hráčovo právo na obhajobu, ale chceme bránit dobrou pověst klubu, jeho hodnoty a vyjádřit jasný postoj, že události popsané v soudním spise jsou pro nás naprosto nepřijatelné," uvedl klub v prohlášení na webu.

Reklama

Související témata: