Hlavní obsah

Španělský Superpohár v této sezoně v Saúdské Arábii nebude

Madrid

Španělský fotbalový Superpohár se v této sezoně bude hrát v Andalusii místo v Saúdské Arábii, kde se konal poprvé letos. Důvodem návratu soutěže do Španělska jsou cestovní omezení související s koronavirovou pandemií.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Kanonýr Realu Karim Benzema slaví svoji trefu proti Bilbau. Ilustrační foto.

Článek

Španělská fotbalová federace (RFEF) se loni dohodla se Saúdskou Arábií na konání tří ročníků Superpoháru, což jí mělo přinést zisk 120 milionů eur (3,1 miliardy korun). První ročník se uskutečnil letos v lednu v novém formátu final four a v Džiddě se z vítězství radoval Real Madrid. Španělská média uvedla, že kvůli vynechanému ročníku se RFEF dohodla se Saúdskou Arábií na prodloužení kontraktu o jeden rok.

V semifinále v Córdobě se 13. ledna utká Barcelona se San Sebastianam, o den později bude hrát Real Madrid s Bilbaem v Málaze. Finále bude 17. ledna hostit Sevilla.

Superpohár se tak bude hrát dříve než vyvrcholení Španělského poháru z minulé sezony. Bilbao se mělo se San Sebastianem střetnout 18. dubna, ale kvůli pandemii bylo finále odloženo a odehraje se až 4. dubna příštího roku.

V Saúdské Arábii v této sezoně nebude ani italský Superpohár, který země hostila v minulých dvou letech. Duel Juventus - Neapol se bude hrát 20. ledna ve městě Reggio Emilia.

Španělský i italský svaz byly za přesunutí soutěže do Saúdské Arábie kritizovány lidskoprávními organizacemi. Ty zemi dlouhodobě viní z pronásledování kritiků režimu, zavírání novinářů i aktivistek bojujících za práva žen.

Reklama