Hlavní obsah

Sportovní soud potvrdil Lewandowskému distanc za červenou kartu

Fotbalisté Barcelony se budou muset v příštích třech zápasech obejít bez kanonýra Roberta Lewandowského. Španělský správní soud pro sport dnes polskému reprezentantovi potvrdil disciplinární trest za červenou kartu, proti němuž se katalánský klub odvolal. Dvojnásobný nejlepší fotbalista světa bude Barceloně poprvé chybět v nedělním zápasu s Atléticem Madrid.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Robert Lewandowski bude Barceloně chybět tři zápasy.

Článek

Čtyřiatřicetiletý útočník byl vyloučen po dvou žlutých kartách v listopadovém duelu v Pamploně ještě před reprezentační přestávkou. Od španělského svazu dostal místo obvyklého jednozápasového trestu distanc na tři utkání za to, že po vyloučení pohrdlivě gestikuloval na rozhodčího.

Barcelona se proti verdiktu odvolala ke správnímu soudu pro sport, který ale odmítl trest dočasně zrušit do doby, než rozhodne. Pozastavení platnosti zákazu startů si nakonec klub vymohl až na konci prosince u soudu v Madridu, který souhlasil s tím, že Lewandowski by měl mít možnost hrát, dokud nepadne konečný verdikt.

Bývalý dlouholetý kanonýr Bayernu Mnichov proto mohl o Silvestru nastoupit do městského derby s Espaňolem (1:1).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články