Hlavní obsah

Lewandowski může nastoupit do barcelonského derby, soud mu pozastavil trest

Útočník Barcelony Robert Lewandowski nepřijde o sobotní městské derby s Espaňolem ve španělské fotbalové lize. Po červené kartě v listopadovém utkání v Pamploně dostal distanc na tři zápasy, podle klubového webu však soud v Madridu trest pozastavil.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Robert Lewandowski v dresu polského národního týmu

Článek

"To, že ho budeme mít k dispozici, je skvělé. Ale že se to dozvíme den předem, když se připravujeme, že nastoupíme bez něho, není zrovna nejlepší načasování," řekl na tiskové konferenci trenér Xavi.

Čtyřiatřicetiletý polský reprezentant v posledním utkání La Ligy před mistrovstvím světa v Kataru obdržel v úvodní půlhodině dvě žluté karty. Španělský svaz mu nejprve uložil trest na jeden duel, následně ho ale zvýšil o další dva. Podle komise rozhodčích se totiž někdejší hráč Dortmundu či Bayernu Mnichov zachoval po vyloučení k hlavnímu sudímu Gilu Manzanovi "pohrdavě". Nejdříve si dvakrát ukázal na nos a následně namířil na rozhodčího palec. Katalánský celek navzdory oslabení otočil zápas z 0:1 na 2:1.

Barcelona se proti verdiktu odvolala ke správnímu soudu pro sport, ten ale odmítl zákaz dočasně zrušit, zatímco zvažoval odvolání. Barcelona poté požádala o pomoc jiný soud, který souhlasil s tím, že Lewandowski by měl mít možnost hrát, dokud nepadne konečné rozhodnutí. Varšavský rodák může být stále potrestán, pokud správní soud zamítne odvolání katalánského klubu.

Lewandowski je s 13 góly nejlepším střelcem této sezony španělské ligy. I díky tomu vede Barcelona soutěž o dva body před obhájcem titulu Realem Madrid.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.