Hlavní obsah

Trápící se Barcelona přišla na měsíc o zraněného Fatiho

Trápící se fotbalové Barceloně bude minimálně čtyři týdny chybět mladý útočník Ansu Fati. Devatenáctiletý španělský reprezentant si v sobotním ligovém utkání proti Celtě Vigo (3:3) poranil stehenní sval na levé noze.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ansu Fati bude Barceloně chybět

Článek

Fati ve Vigu otevřel už v 5. minutě skóre a přispěl k poločasovému vedení svého týmu 3:0. Krátce před přestávkou musel rodák z Guiney-Bissau kvůli zranění odstoupit a Barcelona po přestávce o náskok přišla.

Talentovaný útočník velkou část uplynulého roku nehrál kvůli vážnému zranění kolena, ale po návratu na trávník v této sezoně vstřelil už čtyři góly. Nyní se musel omluvit i ze závěrečných utkání kvalifikace o MS za španělskou reprezentaci, v jejímž dresu zatím nasbíral čtyři starty.

Barcelony se dnes oficiálně jako trenér ujme klubová legenda Xavi, jež by měla pomoci týmu vrátit se na čelní příčky. Po letním odchodu kanonýra Lionela Messiho je katalánský velkoklub aktuálně v tabulce až devátý, navíc ho trápí početná marodka. Vedle Fatiho nejsou k dispozici mimo jiné Gerard Piqué, Sergiňo Dest, Pedri, Ousmane Dembélé či Sergio Agüero.

Reklama

Související témata: